Led-teknologi og innovativt design revolusjonerer gasspeisen

Foto: Tolcon

Med de nye Matrix-peisene er teknologiutviklingen tatt opp til et nytt nivå. Det er enkelt, de er rentbrennende og du får et unikt og realistisk flammebilde. Designmessig har du mange valgmuligheter og du styrer alt via fjernkontroll eller app.

Tekst Gunn Iren Kleppe

Gasspeiser har vært omsatt i Norge i lang tid. Det som er spesielt i år er den nye Matrix-serien fra Faber. Peisene skiller seg ut takket være flere innovative løsninger. Teknologien er tatt opp noen hakk men den mest slående forskjellen er det realistiske flammebildet. Kombinasjonen av lyseffekter, innovativt design og LED-teknologi gjør de nye gasspeisene spesielt naturtro og varmegivende.

En av hemmelighetene bak det realistiske flammebildet er at peisene har fem forskjellige brennere. På en to meter bred peis, så gir det effekt. Tidligere gasspeiser hadde gjerne bare en brenner med ilden samlet i midten. Med flere brennere kan du også justere bredden på flammebildet.

En annen forskjell fra andre gasspeiser er at vedkubbene står, som i et leirbål. Dette gir et langt mer naturtro flammebilde. Måten bålet er satt opp muliggjør også høyere glass og bedre innsyn.

– Det som skiller produsenten her er kvaliteten på det å bygge opp et flott flammebilde og styringen av det, påpeker Stian Herrrebrøden, forretningsutvikler og markedssjef hos Tolcon AS.

Faber er et nederlandsk kvalitetsmerke med over 100 års erfaring. Tolcon er leverandør i Norge.

Med temperaturstyring setter du ønsket temperatur som med en termostat. Du kan også ha nattsenking med lavere temperatur. ­Alle funksjoner på den nye Matrix-serien kan enkelt styres med en egen fjernkontroll eller applikasjon på smarttelefon. Du kan også koble til nettverk i huset.

Mange designmuligheter
Matrix-peisene er bygget for at du skal ha valgmuligheter. De finnes i en rekke modeller og leveres i tre størrelser. Alle kan bestilles med innsyn på inntil tre flater. De kan med andre ord innebygges, brukes som romdeler eller være frittstående. Glasshøyden er på 500 – 650 millimeter.

Når det gjelder lister og omramming har du flere valgmuligheter. I tillegg kan en bakplate inne i peisen i sortlakkert stål eller sort speil gi dybdevirkning ved at flammene får et speilbilde. Valg av refleksfritt glass gir et enda bedre bilde av flammene ved at du unngår refleksjoner utenfra.

Helt nytt er bruken av LED-lys under flammene, noe som gir inntrykk av en seng av glør.

– Det ser realistisk ut. Det gir en glødende effekt, forklarer Herrebrøden.

De naturtro lyseffektene i glohaugen oppnås med energieffektiv Symbio LED-teknologi.

Enkelt og rentbrennende
Selv om Norge eksporterer mye gass, bruker vi ikke mye selv sammenlignet med land i Europa. For dem som er usikre angående gass, har Herrebrøden følgende kommentar:

– Jeg har jobbet med gass i 15-20 år. Det var mye skrekkhistorier [i starten]. Det ukjente er jo skummelt. Men på samme måte som strøm så bygges gassanlegg etter [lover og forskrifter].

Alle Fabers peiser – inkludert Matrix-serien – er CE-godkjente og har et lukket brennersystem. Det er sikkerhetsinnstillinger i hele forsyningsanlegget med mange barrierer. Herrebrøden forsikrer at skulle det bli lekkasje så lukter det ekstremt mye før det blir farlig konsentrasjon av gass.

Gassovn er enkelt både å bruke og å installere. Andre fordeler er at man slipper pipe. Ønsker du peis i stua, kan avgassen gå rett ut veggen bak. Gasspeis er også mer fleksibelt i forhold til vanlig peis med tanke på plassering. Med vedpeis må piperøret gå rett opp. Med gasspeis kan røret følge taket bortover.

– Enkelheten, og det gir en ren forbrenning, svarer Herrebrøden på spørsmål om hvorfor gasspeis.

Du slipper å kjøpe eller hugge og bære ved, og ikke minst slipper du sotpartikler. Selv om Norge er et «ved-land» skal vi samtidig være et foregangsland når det gjelder miljøet. I store byer med høye nivåer partikkelutslipp kan gass være et godt valg, kanskje spesielt for de som har luftveisproblemer.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WordPress Ads