Fremtidens boligsikring er her

Foto: Her er ringeklokke med kamera montert og ringeklokkeenheten med kamera

EasyAcess har utviklet et nytt produkt, EasyRing, en ringeklokke koblet til en bevegelsessensor som ved hjelp av wifi via en app på mobilen varsler når noen beveger seg eller trykker på ringeklokka ved inngangsdøren din. Du kan se hvem det er, snakke medd vedkommende og åpne ytterdøra.

Tekst Ann-Magrit Berge

Easy Access er en av Norges ledende leverandører av biometriske og elektroniske låsesystemer til alle typer dører. Firmaet ble startet i 2009 og frem til i fjor forhandlet de elektroniske dørlåser beregnet på nordiske forhold og klima.

– EasyRing er et spennende produkt for det gir oss en komplett sikkerhetspakke vi kan tilby kundene. En løsning vi er alene om på det norske markedet og meget stolte av, sier Hans Helmenbakken som er daglig leder og eier i Easy Access AS.

 

Trenger wifi, mobil og app
Utvikling av produktet ble startet sammen med et datterselskap i Danmark for to år siden. EasyRing kan også kobles opp mot en elektronisk lås, noe som også gir dette produktet en helt ny funksjon. Produksjonen foregår i Kina og EasyAcess har valgt å ha strømtilkobling på produktet som gjør at det fungerer ned til minus 35 grader.

Du blir varslet via en app på mobilen ved bevegelse utenfor boligen din, alt du trenger er wifi tilgang. Det sensorstyrte kameraet over inngangsdøren er koblet til ringeklokken og tar 11 sekunder video som sendes til deg via appen og arkiverer bildene lokalt. Folk behøver ikke å ringe på, du får varsel ved bevegelse når sensoren er aktivert. Denne funksjonen kan du slå av og på via appen. Så lenge du har wifi-tilgang på mobilen blir du varslet. Ringer noen på døra kan du via appen se live stream og snakke med vedkommende, og om ønskelig åpne døra, selv om du befinner deg et helt annet sted. Du har full kontroll uten å være tilstede.

 

Eneboliger er det største markedet, men det er også et stort hyttemarked. Hytteprodusenter har vist stor interesse for produktet. Du kan overvåke gårdsplassen på hytta, se om det er personer som ikke skal oppholde seg der og snakke direkte til dem.

Systemet er meget brukervennlig, produktene er enkle å installere og det følger selvfølgelig med en norsk manual. Selv om produktet er tiltenkt ”gjør det selv”-markedet kan låsesmedfirmaer også montere lås, ringeklokke og kamera for deg.

 

Vedlikeholdsfritt system
– Vi har laget en rimelig løsning for privatmarkedet som alle har råd til. Systemet er vedlikeholdsfritt. Så lenge WiFi-dekningen er i orden må du bare tørke av kameralinsen en sjelden gang, og informasjonen som lagres i det innebygde minnekort i enheten må slettes månedlig via appen av plasshensyn.

Det har vært en voldsom forhåndsinteresse før produktet er ute på markedet. Det er forhåndsbestilt over 5.000 enheter av privatkunder og forhandlere. Vi har aldri opplevd å få slike volumer før et produkt er lansert, sier daglig leder Hans Helmenbakken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WordPress Ads