Har realisert hyttedrømmer siden 1981

Fjellgløtt. Foto: Solhytten

Solhytten har levert over 5000 hytter siden oppstarten i 1981. Salgssjef Leif Moberg sier deres styrke er lang erfaring, med fokus på godt håndverk og ryddige prosesser.

Tekst Rita Tvede Bartolomei

– Vi har lang erfaring innen utvikling av fritidsboliger, og har i tillegg solid økonomi med trygge eiere i ryggen. Samtidig er vi opptatt av kvalitet i hele planleggings- og realiseringsprosessen. Det gir trygghet for våre kunder, sier Leif Moberg, salgssjef ved fritidsboligleverandøren Solhytten.

70 hytter i året
Solhytten AS ble etablert i Sandnes i 1981, av Stein Skog. Nåværende eier er Øster Hus AS, som kjøpte selskapet i 2005. Fritidsboligleverandøren har salgskontorer i Bergen, Sandnes og på Hellerud. Kundene er fra hele Norge. Solhytten leverer rundt 70 fritidsboliger årlig. Først og fremst til privatpersoner, men også til næringslivet.

– Når vi blir hyret til et prosjekt, er vi med i hele prosessen på en grundig måte – helt fra A til Å: Fra tomtebefaring til kontakt med kommune, naboer og andre aktører, kvalitetssikring, iverksetter prosjektmøter og utformer søknader, sier han.

Han sier alle selgere hos Solhytten har minimum teknisk fagskole, for å sikre en bedre leveranse og service til kunden.

– Dette gjør at vi kan garantere for våre kunder at vi har god forståelse for selve byggeprosessen. Vi forstår hva som skal til for å optimalisere en god byggeprosess – Både den byråkratiske prosessen og den tekniske delen, sier Leif Moberg.

32 typer fritidsboliger
I 2016 var 60 prosent av alle hytter Solhytten leverte til fjellområder, mens 40 prosent var til innland og sjø. I sin nylanserte «Hyttebok», kan interesserte ta en titt på leverandørens 32 forskjellige typer , arkitekttegnede fritidsboliger. Bygging i strandsonen har sine begrensninger i regelverket, forklarer Moberg, men det er et stort marked også her for erstatningshytter.

  • Kundene våre ønsker vidt forskjellig design på sine hytter. Det vi leverer er alt fra den mest klassiske og tradisjonelle stilen, til det mest moderne og minimalistiske. Vi har egne arkitekter som kan hjelpe med å tilpasse designet på hytten etter tomten og kundens egne preferanser, tilføyer Leif Moberg.

Tomter i Gudbrandsdalen og Norefjell
I tillegg til utvikling av fritidsboliger, formidler også Solhytten tomter for grunneiere. Akkurat nå formidler Solhytten 9 tomter i Gålå i Gudbrandsdalen, og 11 tomter i Sør-Teige, på vestsiden av Norefjell. Tomtene er på 1 til over 2 mål, med de største beliggende i Sør-Teige.

  • Dette er tomter i populære områder, som ligger over 850 meter over havet, med gode snøforhold, alpinanlegg og langrennsløyper like ved, sier Leif Moberg.

Om noen selv har en tomt de ønsker å bygge på, vil Solhytten kunne gi dem en gratis, uforpliktende befaring.

  • Det vi er glade for er at kundene våre gir oss gode tilbakemeldinger, og sier de er fornøyde med oss og produktet vi har levert. I tilfeller der uforutsette hendelser skjer, er vi opptatt av å rydde opp på en ordentlig måte. Det skulle også bare mangle, når de tross alt gjør en såpass stor investering, sier Moberg.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WordPress Ads