Danske designmøbler gjør lykke på nettet

Foto: Ditte, 2-seter sofa

Nettbutikken Sofacompany dukket opp på det norske markedet for to år siden som en utfordrer til den eksisterende møbelbransjen. Kombinasjonen av lekker design, høy kvalitet og faste priser har tydeligvis truffet en nerve hos kundene.

Tekst Ann-Magrit Berge

Sofacompany ble startet i Danmark i 2012 som et resultatet av de danske stifterne Cathrine og Christian Rudolps drøm om å utfordre den eksisterende møbelbransjen. De etablerte først en nettbutikk i Danmark der møblene forsvant fort. De trappet opp produksjonen, etablerte nettbutikker i Holland og Norge, og har i dag nettbutikker i 11 land.

– Å starte på null er alltid spesielt, men vi har hatt en kjempefin reise som ikke ser ut til å stoppe. Det har vært en meget positiv utvikling i alle landene, sier Bjørn Berga som er daglig leder i Norge.

Nettbutikk og showroom
Gründerne eier en fabrikk i Saigon i Vietnam der møblene produseres. I Norge har de etablert showroom i Stavanger og Sandvika. Disse understøtter nettsiden, for mange vil gjerne se møblene, prøve sittekomforten og se, føle og ta på tekstilene før de handler.

– Konseptet vårt er å utvikle designet, produsere og selge selv. Vi har et sentrallager i Danmark som forsyner åtte land i Europa, dette forenkler kostnadsbildet. Standardkolleksjonen på nettsiden kan leveres raskt fra sentrallageret, i Sør-Norge innenfor 2 uker. Men vi kan også leke med farger og tekstiler i klassiske møbler. Produktet blir personlig ved å velge andre tekstiler og ben og du får en helt unik sofa. Vi har 40-50 tekstiler å velge mellom og ben i ulike fasonger og materialer. Nå er litt glam og velur veldig i skuddet, og vi har sofaer, stoler og puffer i velur. Fargene er alt fra sarte, støvete pasteller til dype plommefarger, blå petrol og mørke grønne farger, sier daglig leder.

Sparer ikke på kvaliteten
– Fokuset er på både klassisk dansk 50-, 60- og 70-talls design og 2017 dansk-skandinavisk design. Vi utvikler designen i Danmark og bruker både inhouse- og kjente danske designere. Sofacompany selger sofaer, lenestoler, bord og spisestuestoler, og hovedtyngden er stoppmøbler. Vi sparer ikke på kvaliteten, verken når vi bygger møblene eller på tekstiler som kjøpes fra norske og danske leverandører.

– Vi presenterer nye kolleksjoner fire ganger i året. I tillegg kommer nye farger og tekstiler. Vi kan fange opp trender og snu oss raskt. Siden vi selv sitter på produksjonen kan vi gjøre morsomme ting raskt, for vi må ikke lage store serier. Vi er ikke avhengige av innsalg for varene selges online direkte til kunden. Målet vårt er å ha en fot i fashion og å være raske til og snu oss rundt. Men vi skal også levere klassiske møbler som skal vare lenge. Så vi har en fot i hver leir, sier daglig leder Bjørn Berga.

WordPress Ads