Hjemmekino er for alle

Foto: Audiocenteret

HD-kvaliteten på dagens tv’er er meget god, men lyden er ikke all verden, så da trenger du et godt lydanlegg i tillegg. Den kombinasjonen kan gi deg en kjempebra kino med en flott filmopplevelse hjemme i stua.

Tekst Ann-Magrit Berge

Innehaver og daglig leder Lars Gleditsch og André Zachariades i AudioCenteret i Asker har jobbet med lyd og bilde siden 80-tallet. Firmaet har prosjektert og installert anlegg i mer enn 1.000 hjem og kjenner alle problemene relatert til dette. De designer og skreddersyr systemer slik at du oppnår optimal lyd og bilde. Prosjektering av anleggene foretas etter befaring og er gratis. Selve sluttmonteringen foretar de selv.

Munn til munn-metoden
Nedslagsfeltet er i hovedsak Oslo og Akershus, men hyttemarkedet begynner også å bli interessant. De fleste anleggene blir solgt ved hjelp av munn til munn-metoden, men de har i det siste også vist frem produktene sine på boligmesser. I oktober åpner de butikk i Asker med begrensede åpningstider, men gjør gjerne en avtale. Her har de tre kinoer med lerret og projektor i taket slik at du kan se og høre anleggene i bruk.

Øker mest
– Skjulte, innebygde stereoanlegg, ”custom install”, er det som øker mest i vår bransje. Alt kan styres fra en enkel app på mobilen din. Og du kan flytte med deg lyden når du beveger deg rundt i huset, sier Lars Gleditsch.

Kommer de inn i bygge- eller rehabiliteringsfasen av en bolig, blir anlegget mest usynlig. Rørene kan legges klare og kabler trekkes slik at du kan få tilgang hvor som helst i boligen din. Men selvfølgelig kan du også få et anlegg til den boligen du allerede bor i. Vil du ha et trådløst nettverk krever dette et godt nettverk i boligen, men det kan de også ordne for alt blir skreddersydd. Systemet har ” easy access” og betjenes enkelt fra en app på mobilen av alle husstandens medlemmer. Den samme app’en kan du også brukes på hytta.

– Det er ofte elektrikere som anbefaler oss. De er fagfolk vi har jobbet med tidligere, og de vet at vi har 24-timers service på anleggene våre, sier André Zachariades.

Billigere enn folk tror
– De seneste årene har det kommet skreddersydde pakker som er veldig enkle å betjene, og lyd- og bildeanlegg er billigere enn folk flest tror. På messer kommer herr og fru Hansen og ønsker seg bedre lyd til tv’en i stua, men ender opp med et komplett lydanlegg i hele huset. Damene spør oftest om det lar seg gjøre å få skjult anlegg for de er opptatt av finish og brukervennlighet, det er ikke noe problem. De spør selvfølgelig også om prisen. For 20.000 kroner kan du få hjemmekino og to soner til, som kjøkken og soverom. I et nybygg kan du få et veldig godt lyd- og bildeanlegg til hele huset for mellom 50.000 og 100.000 kroner, avhengig av husstørrelsen, sier daglig leder Lars Gleditsch avslutningsvis.

WordPress Ads