Hagestue gir ekstra rom i hagen

Foto: Willab Garden

Ved valg av hagestue bør du tenke over hvilken sesong du ønsker å isolere for, hva du ønsker å bruke den til, hvor den skal settes og hvor stor den bør være.

Tekst Gunn Iren Kleppe

Folk legger stadig mer penger i hagestuer og vinterisolerte hagestuer øker i popularitet, ifølge selger Frank Akselsen hos Willab Garden.

Hagestuer og vinterhager gir deg et ekstra rom i hagen. Hagestuer kan ha forskjellige sesonger, alt etter hvilken isoleringsevne du velger. En vinterhage er en vinterisolert hagestue. Mens drivhus er for å dyrke vekster, er hagestuer og vinterhager oppholdsrom for mennesker som også kan brukes til treningsrom eller røykestue.

Grønne planter i hagestuen er ganske vanlig. Har du reisverk i limtre, kan for mange planter skape problemer på grunn av luftfuktighet. Med reisverk i rent aluminium kan du ha så mange planter du vil.

En voksende trend er nettopp reisverk i aluminium, selv om reisverk i limtre fortsatt er det Willab Garden selger mest av. Reisverk i aluminium gjør hagestuen tilnærmet vedlikeholdsfri. Du kan også få innfelt spot-belysning i takbjelkene. Nytt av i år er at hagestuer med aluminiumsreisverk kan vinterisoleres.

Aluminiumsprofiler rundt glasset og bunnprofiler med brutte kuldebroer øker isolasjonsevnen. Dette er også viktig på skyvedører. Willab Garden bruker argongass mellom glassflatene i alle sine dobbeltglass siden det isolerer bedre enn luft.

Glasstak kan fås både til reisverk i limtre og aluminium.

– Glasstak er veldig vakkert, men slipper gjennom veldig mye varme, påpeker Akselsen.

Derfor brukes det mye isolert plasttak. Willab Gardens isolasjonsplasttak har luftekanaler med en kryss-struktur som gjør taket stivt og holdbart.

Alternativer som skyggegardiner i tak og lamellgardiner til skyvedører og glassvegger begrenser varmeinntrengning og hindrer innsyn.

Når du skal velge
Det er viktig å tenke over hva du skal bruke hagestuen til. Den kan også deles opp i ulike bruksområder. Med Willab Gardens Hagestueguide kan du tegne din egen løsning men deres selgere tegner også kostnadsfritt for deg.

Det finnes standardstørrelser men den kan også tilpasses dine mål. For en gjennomsnittlig stor hagestue som er isolert for tidlig vår til sen høst kan du regne med mellom 50 – 80 000 kroner.

– Man bør tenke over hvor man skal sette den og hva du må gjøre for grunnarbeid. På en uisolert balkong eller terrasse så nytter det ikke hvor god isolasjon du har, understreker Akselsen.

Det finnes mange muligheter for å isolere underlaget, inkludert kits for å støpe platting og legge inn gulvvarme.

Willab Garden har autoriserte montører i Norge, men er du fingerferdig kan du sette den opp selv. Selskapet hjelper med spørsmål under montering og i ettertid. De kan levere ferdigkappet og ferdig grunnmalt reisverk, så du sparer mye tid og arbeid.

– Vi har holdt på i 30 år og har opparbeidet mye kunnskap. Vi er ikke ferdige med våre kunder selv om de trykker på kjøp-knappen, avslutter han.

WordPress Ads