Viktig lyskvalitet i hverdagen

Foto: Unilamp Norden

Unilamp er opptatt av ting som kan gjøre hverdagen litt bedre for de fleste av oss. ”Warm dim” av lamper som fjerner det blå lyset som mange sliter med, å få til flimmerfri belysning som også er et problem, og å se de riktige fargene i rommet når lyset er slått på.

Tekst Ann-Magrit Berge

Unilamp Norden AS er et fire år gammelt ”up and coming” belysningsselskap i det profesjonelle elektro- og belysningsmarkedet. De har allerede har satt spor etter seg med sin nyskapende og moderne teknologi.  Enkel, ren armaturdesign kombinert med unike optisk løsninger og den nyeste LED-teknologien er Unilamps varemerke. De jobber i hovedsak mot profesjonelle aktører som installatører. Selskapet er nordisk representant for det thailandske selskapet Unilamp som designer og produserer kvalitets utebelysning. I Norge utvikler de produkter i egen regi som er spesialtilpasset det nordiske markedet med smarte funksjoner, enkel installasjon og ett litt høyere kvalitetsnivå for øyet.

Dimming, blålys og flimmer
– Vi bruker bare LED eller lysdioder som er veldig energivennlige lyskilder. Innendørs er vi opptatt av at belysningen gir god fargekvalitet og fargegjengivelse i rommet, sier Hans Berg, salgsdirektør i Unilamp Norden AS.

– Vi er også opptatt av å ha produkter som lysdempes og dimmes lett ned til veldig lave nivåer, for å sette stemningen i rommet på en riktig måte. Derfor lager vi våre egne dimmere, og en av våre store fortrinn er at disse utvikles og produseres på den samme fabrikken. Da passer ting sammen. Innendørs er vi opptatt av varmt lys, som gir mer naturlig lys. Vi var først ute med ”warm dim”, en lysdiode med en varmere tone. ”Warm dim” har også den egenskapen at den fjerner blått lys når lyset blir dempet. Dette er veldig spennende for mange som er plaget av det blå lyset, som blant annet gjør det vanskelig å få sove. Mange har også problemer med lysflimmer som kan forårsake blant annet hodepine. Vi er veldig tidlig ute med høyfrekvent drift som gir flimmerfri belysning i våre downlights.

Mange muligheter
– Utebelysnings-trenden går nå i retning av indirekte belysning, med moderne, mer funkisinspirert design. Folk er også opptatt av å bruke energiriktig belysning som lysdioder og LED. Mange ønsker å styre belysningen, med fjernstyring både inne og ute, såkalt smarthusteknologi. Vi ser at sluttbruker blir mer og mer opptatt av hvilke produkter de som forbruker får montert, derfor markedsfører vi oss også mot dem. Da må vi ha produkter som er litt annerledes enn alle andres. Vi har vært tidlig ute med funksjoner som som lavnivå dimming, flimmerfri belysning og lys med høy fargeindeks. Vi ønsker å gi sluttbrukeren en mulighet for å finne ut av hvilke muligheter som finnes i markedet, sier Hans Berg.

WordPress Ads