Vedlikeholdsfrie produkter til hus og hage

Foto: Vindex

Det er et mangfold av vedlikeholdsfrie produkter å velge mellom. Kvalitetsproduktene fra Vindex er både tid- og værbestandige og blir spesialtilpasset dine mål.

Tekst Gunn Iren Kleppe

 • Siden Vindex AS introduserte vedlikeholdsfrie sprosser for 30 år siden, har bredden på vedlikeholdsfrie produkter for hus og hage bare økt. De aller fleste i dag setter pris på mer fritid og satser derfor på vedlikeholdsfritt.Foruten sprosser, skodder, gjerder, rekkverk, postkasse- og varmepumpehus, produserer Vindex også vedlikeholdsfrie terrassegulv, levegger, porter og gardsgjerder – inkludert hesteinngjerding.Sprossene var det mest populære produktet for inntil to år siden, da tok gjerder og rekkverk over. Terrassegulv er den siste nyheten.

  Det egenkomponerte terrassegulvet er beregnet på norsk standard og tåler mye. De kan legges rett oppå eksisterende bjelkelag med senteravstand 60 cm og du slipper ekstra oppstøtting.

  Alt unntatt terrassegulvene produseres i Norge. Ingenting er ferdigprodusert. Alt spesiallages etter kundens mål og ønske.

  – Vi lager gjerdet akkurat som kunden ønsker, både høyde, bredde og lengde. Mange er skeptiske med tanke på ulendt terreng og trapper, men vi vrir og vender og snur og heller, forklarer markedssjef Randi Farstad.

  Slik blir gjerdene tilpasset all slags terreng.

  Forringes ikke
  Produktene kommer i hvitt bortsett fra terrassegulvene som er lys grå. Produktene kan males dersom man ønsker, men da er de ikke lenger vedlikeholdsfri.

  Produktene lages av miljøvennlig PVC. De er også brannhemmende.

  Produktene endrer ikke form eller farge på grunn av tid eller vær – de tåler både sprengkulde og sterk sol. De fungerer like godt uansett hvor du bor i landet.

  – Vi anbefaler vask en gang i året og da gjerne med høytrykkspyler. Du kan lett fjerne vanskelige flekker med skurekrem. Det som gjør at det er slik, er at det er gjennomfarget, UV-bestandig og slagfast, forklarer Farstad.

  – Normal bruk forringer ikke produktene. Det som er vår store styrke er kvalitet. De første sprossene som ble hengt opp er like fine i dag, det er litt spesielt og noe vi er veldig stolt over.

  Satser på kvalitet
  Disse vedlikeholdsfrie produktene er tilgjengelige over hele landet. De fleste steder kan selgere komme på hjemmebesøk. Noen få steder tas salget direkte fra kontoret. Uansett spesialtilpasses produktene kunden. De produseres basert på nøyaktige mål og leveres kunden godt merket.

  – Det er enkelt for kunden selv å montere om de er noenlunde handy. Det kommer ferdig kappet og tilpasset og monteres etter «Lego» prinsippet.

  Leveringstiden er normalt tre-fire uker for gjerder og to uker for sprosser. I høysesongen kan det ta litt lenger tid.

  Mange steder har Vindex avtale med kunder hvor man kan se produkter som har stått ute i lang tid.

  – Det er eksisterende kunder som er vår utstilling, forklarer Farstad.

  – Slagordet vårt er: unikt, sterkt, stabilt og vedlikeholdsfritt. Det er det vi jobber for. Det er kvalitet vi satser på og det som er vår styrke. Det finnes mange «billigvarianter», men vi vil ikke gå på kompromiss med nøyaktighet og kvalitet på sluttproduktet.

 

WordPress Ads