Alt kan lakkeres


I dag kan kjøkkenet fornyes med nylakkerte kjøkkenfronter istedenfor å kjøpe nytt. Et billakkeringsfirma I Bergensområdet har gjennom et tiår opparbeidet seg stor kompetanse på området og resultatet er TV-jobbing og fornøyde kunder.

Tekst Ann-Magrit Berge              

Bergen Billakkering AS startet opp i 2008 og har seks ansatte, de fleste med mer enn 20 års erfaring.

– Det er billakkering, karosseri og lakkering av båter vi driver med. Men etter hvert har det også blitt lakkering av mye annet, så spekteret er vesentlig utvidet. Alle liker å ha variert arbeid og ikke stå med det samme hele tiden, sier daglig leder Tommy Andersen i Bergen Billakkering.

Fornøyde kunder
– Vi var tidlig ute og har holdt på med lakkering av kjøkkenfronter, dører og skuffer i over ti år. De fleste kjøkkenskap er hvite inni, men enkelte kunder ønsker også disse lakkert. Det er en større jobb for da må kjøkkenet tas ned og demonteres. Mange av våre kunder ønsker at vi skal demontere, frakte kjøkkendelene til lakkering og sette dem på plass igjen etterpå, så det tilbyr vi også. Resultatet er veldig fornøyde kunder.

Grå nyanser
– Før vi lakkerer vasker, sliper og grunner vi. Deretter lakkerer vi med en slitesterk tokomponent akryllakk. Lakken fås i mange farger i både matt og glanset utførelse. Nå har 30-glans blir mer vanlig, etter at har det har vært in med høyglans en stund. Folk vil ha hvite og grå kjøkken, særlig grått fra lysegrått til mørkegrått er veldig populært for tiden. Det sprekeste kjøkkenet vi har lakkert var et knallblått høyglanskjøkken.

Unge og gamle
– Kjøkkenkundene er alt fra ungdommer som nettopp har fått sin første leilighet til pensjonister som har bodd i et hus i førti år og ønsker å fornye, så spekteret det er veldig stort. Det å lakkere er en langt rimeligere løsning enn å bytte fronter eller hele kjøkkenet. Prisen varierer med størrelsen på kjøkkenet, fra ca. 7.000 opp til 30.000 kroner avhengig av hvor mye jobb det er. Det er veldig sjelden at prisen overstiger 30.000, da må det være veldig mye jobb. Eldre kjøkken er ofte laget i heltre med heltresdører i en meget god kvalitet. Etter lakkering kan kjøkkenet holde i 30 år til.

”Tid for hjem”
– Vi jobber også for boligprogrammet ”Tid for hjem” på TV 2. Det er spennende og omfatter kjøkkenlakkering, interiørlakkering og lakkering av alt mulig fra metaller til lamper. TV 2 kontaktet oss etter at møbeltapetsererfirmaet Walløe og Nilsen AS, som vi samarbeider med og lakkerer litt for, hadde tipset TV 2 om oss. De tok kontakt og spurte om vi ville være med i programmet, og det ville vi jo gjerne.

Alt kan lakkeres
– Egentlig kan jeg ikke komme på noe som ikke kan lakkeres. Vi har lakkert pianoer, spisebord, stoler og alt mulig annet. Det er nesten bare fantasien som setter grenser, sier Tommy Andersen.

WordPress Ads