Populært med feriebolig i spania

Foto: Feriebolig Utland

Kjøp av feriebolig i Spania skal være bekymringsfritt. Feriebolig Utland bistår med kjøpet og kontrollerer at alt er i orden. Mange finansierer ved å leie ut når de ikke selv bruker eiendommen.

Tekst Gunn Iren Kleppe             

Costa Blanca og Costa del Sol er Spanias mest populære områder når nordmenn skal kjøpe feriebolig. Fra Alicante og sørover kan ferieboligene brukes også vinterstid. På Costa Blanca får du mest for pengene, ifølge Sverre Balteskard, daglig leder hos Feriebolig Utland.

Feriebolig Utland selger både brukt og nytt, men stadig flere kjøper nytt. Det unike er at selskapet selger for alle utbyggere i disse to områdene.

– Såfremt det er solide utbyggere som kan stille bankgaranti, understreker han.

Selskapet holder oversikt over utbyggere. Kan de ikke stille bankgaranti, løper kunden mye større risiko. Kundene setter pris på å ha et profesjonelt mellomledd, da det kan være komplisert å forholde seg til utbyggere på egen hånd.

Feriebolig Utland tilbyr også visningsturer, noe de fleste ønsker. Man får med seg erfarne folk som er norske og selv bor i området.

Eksklusivt prosjekt
Kjøperne blir stadig yngre og folk som før ville ha hytte på fjellet, kjøper nå heller feriehus i Spania. Firmabolig i Spania kan også være et godt alternativ til hytte på fjellet.

– Vi ser at firmaer som har kjøpt gir veldig positive tilbakemeldinger. De har høyt belegg på boligene. Administrasjonsmessig er det kanskje lettere å ha en feriebolig i Spania enn hytte på fjellet, påpeker Balteskard, siden alt er tilrettelagt med administrasjon og ettersyn.

Selskapet har også et eget eksklusivt prosjekt, «Palm Beach» på Costa del Sol, hvor det skal bygges 14 rekkehus og 3 eneboliger. Utsiktstomten har alt innen gangavstand med ti minutter å gå  til stranda.

– Det ligger fantastisk flott til på Torreblanca, hevder han.

Ryddig oppgjør
– Det skal oppleves som trygt å kjøpe bolig. Vi sørger for at kunden får et heftefritt skjøte og så ordner vi det praktiske rundt kjøpet, forklarer Balteskard.

Selskapet har flinke folk som kontrollerer nøye både når det gjelder brukt og nytt. Spania har et relativt godt system rundt eiendomsoverdragelse og det pleier ikke å ta lang tid å få skjøte. Oppgjøret skal være bekymringsfritt—kundens jobb er å være med på visninger og se på eiendom.

På Costa Blanca har Feriebolig Utland eget kontor med in-house advokat som hjelper med oppgjøret. På Costa del Sol har de tett samarbeid med en norsk-spansk oppgjørsadvokat, Cramer.

99 % av kundene bruker også oppgjørsadvokaten til å ta selvangivelsen og sørge for skattetrekk. Selskapet hjelper også med å formidle forsikring på boligen.

Finansiering og utleie
– Vi har veldig godt samarbeid med bankene. Norske kunder er veldig ettertraktet som lånekunder, forteller Balteskard.

Spanske banker gir som regel 70 % finansiering og renten er god, cirka 1,8 %. Kunden gis nødvendig bistand i prosessen og søknad sendes opp til fire banker. Du får som regel et finansieringstilbud innen tre-fire dager.

Mange finansierer kjøpet ved å leie ut når de ikke selv bruker eiendommen og Feriebolig Utland setter kjøpere i kontakt med de beste byråer som formidler og administrerer utleie. Utleiemarkedet i Spania har hatt en veldig god utvikling, og er ifølge Balteskard svært godt hele året.

– Mange dekker alle sine utgifter på eiendommen ved utleie når de selv ikke bruker den.

 

WordPress Ads