Svart er den nye trenden

Foto: Garderobemannen

Etter en lang, hvit periode innenfor interiør er vi nå på vei mot svarte garderobedører og svarte rammer kombinert med speil, glass i ulike varianter, skinn og mer spennende design.

Tekst Ann-Magrit Berge

Garderobe-mannen er en landsdekkende garderobekjede som ble etablert for 22 år siden. Hovedkontoret ligger i Fredrikstad og de har nå 21 butikker spredt over hele landet. Garderobe-mannen er Norges ledende produsent av måltilpassede skyvedørsgarderober.

Gode råd
Annette Bråthen som er butikkleder i Garderobe-mannen Skøyen kommer med gode råd.

– Nå du skal planlegge ny garderobe er det aller viktigste å tenke på egne behov, ikke la deg styre av hva du ser rundt seg. Det viktigste med en garderobe er at den er praktisk å bruke i det daglige. Tell hvor mange hyller og kurver du har fra før og hvor mange meter heng du trenger. Mange blir overrasket over hvor mange meter heng de har behov for. Så kan Garderobe-mannen hjelpe til med å lage ett smart og fint design basert på ditt virkelig behov.

Tegner garderoben
– Kundene kan booke en tegnetime i en av våre butikker hvor vi kan vise utstilte fronter og innredninger, og tegne inn ditt garderobeønske direkte i vårt 3D tegneprogram. Du kan også bestille en time slik at vi kan komme hjem til deg. Kommer kunden til en av våre butikker må de ha med nøyaktige mål og informasjon om hva som eventuelt finnes av begrensninger i rommet der garderoben skal stå. Vi setter oss ned og snakker sammen om hva som er kundens behov og tegner en løsning basert på dette. Vi vil uansett alltid kunne hjelpe kunden å finne frem til en passende løsning.

Walk in closet
– Vi ser en stor økning når det gjelder Walk in closet. I nybygg og ved rehabiliteringer blir det nå satt av plass til dette både i leiligheter og i eneboliger. De fleste er opptatt av dette fordi vi stadig eier flere ting, og det blir viktig for folk å kunne utnytte plassen maksimalt for å dekke det behovet de har.

 Oppussingsgale nordmenn
– I og med at folk flest eier mer, har oppbevaring blitt desto viktigere. De som har en større enebolig med mye plass kan få spesielle løsninger som passer akkurat dem, og for de som har små leiligheter teller hver eneste centimeter. Vi er blitt mye flinkere til å bruke alle kriker og kroker. Under skråtak kan den laveste høyden i rommet brukes til å lage smarte løsninger til klær, leker eller annet. En skyvedør kan dekke hva som helst; pappesker, litt rot eller et skreddersydd område for sortering av ulike ting. Det er ikke lenger nødvendig å ha 2,40 m takhøyde for å få til noe smart og lekkert. Folk blir stadig mer opphengt i interiør og vi nordmenn er oppussingsgale. Nå kan garderoben i gangen matche tv-benken inne i stua. De som virkelig er opptatt av design kan få samme design gjennom alle rom i boligen, hvis de ønsker det.

 Nye trender
– Trenden når det gjelder fronter på skyvedørsgarderober har endret seg fra veldig fra mye hvitt og hvite detaljer til svart og svarte detaljer. Svarte rammer, gjerne kombinert med speil, er noe vi selger veldig mye av for tiden. Det finnes dører med trestruktur, matt glass, blankt glass eller svart glass med glitter, ofte kombinert med speil. Skinn-looken er kjempespennende, den finnes i sort, i en spennende bronsefarge og i sølv og hvitt. Folk har blitt mer vågale og ønsker seg mer spennende design. De vil gjerne bruke penger på å skape seg et spesielt uttrykk, slik at garderoben matcher leiligheten eller huset. Hva med en oransje vegg med kleshengere i samme farge i ditt nye Walk in closet, spør Annette Bråthen.

Hos Garderobe-mannen kan kunden velge om de vil hente garderobeelementene og montere selv, om de vil ha alt hjemkjørt etter om de vil ha garderoben ferdig montert.

WordPress Ads