Få den gode følelsen!

Det er viktig at du får den gode følelsen når du skal kjøpe bolig. Klart det er viktig å være oppmerksom på alle tekniske detaljer som du kan lese deg til i en salgsoppgave, men man kjøper ikke et fremtidig hjem bare med en klar hjerne. Man trenger også et åpent og varmt hjerte for å treffe blink.

Marianne Garang Sodeland. Administrerende direktør i RE/MAX Norge. Foto : RE/MAX Norge.
Tekst Jørn Wad

-Det er viktig at du får den gode følelsen når du skal kjøpe bolig. Klart det er viktig å være oppmerksom på alle tekniske detaljer som du kan lese deg til i en salgsoppgave, men man kjøper ikke et fremtidig hjem bare med en klar hjerne. Man trenger også et åpent og varmt hjerte for å treffe blink.

Marianne Garang Sodeland er administrerende direktør i RE/MAX, et selskap som har spesialisert seg på gode verktøy for meglere, og dermed bidrar til at folk opplever nettopp GODfølelsen, enten de nå skal kjøpe eller selge bolig.

 

Den gode følelsen – det er DEN du trenger når du skal kjøpe deg et nytt sted å bo. Foto : RE/MAX Norge.

RE/MAX Friends

-Det kan jo være lettere sagt enn gjort å oppnå det du kaller «godfølelsen» hos kjøperne, for en eiendomshandel er jo en ganske stor hendelse i livene våre, som vi ikke gjør veldig mange ganger. Hvordan skal et enkelt verktøy kunne bidra til det?
-Først vil jeg understreke at det er viktig å gjøre hjemmeleksen sin før man faktisk går på visning og sette seg skikkelig inn i salgsoppgaven. En visning kan være hektisk og dersom du ikke vet hva du skal se etter er det fort gjort å la seg rive med av hva de andre som også er på jakt etter drømmehjemmet ser etter.
Men det er jo ikke bare det som kommer til å være bestemmende for om du trives med å bo der i fremtiden, ikke sant? Det er en masse andre faktorer som kommer til å være med på å avgjøre det. Dette kan være om det er gode lekeplasser i nærheten, turstier, skjulte perler eller om kollektivtrafikken er til å stole på så du er sikker på å rekke å hente i barnehage eller skole. Og vårt verktøy skaffer deg muligheten for å finne ut av dette – før du handler. På denne måten vil du ha flere «minimeglere» som kan hjelpe deg med å få bekreftet magefølelsen før du legger inn bud.

-Det må du forklare nærmere?
-Jo altså. Sammen med venner og gode naboer kan du fortelle mulige kjøpere om hvorfor de burde kjøpe akkurat dette huset, men også hva som er så bra med beliggenheten og nabolaget boligen ligger i.

Gode venner

– Hvordan skal kjøperne nyte godt av dette da?
-Jammen, det er jo akkurat DET som er så positivt: Siden dette blir en langt mer personlig måte å presentere boliger på enn tidligere er sjansene mye større for at naboer og venner bidrar til å dele salgsannonsene i sosiale medier, for de er jo også opptatt av hvem som skal bli deres nye naboer.
Gode tips om nærområdene kan jo ikke komme fra mer kvalifiserte tipsere enn dem som bor eller har familie der, ikke sant? Hvor kan du kjøpe den beste kaffen, hvilket bilverksted i nærheten er bra, eller hvor er det best å legge søndagsturen med barnevogna?
-Dermed blir det også enklere å vite hva man kjøper?
-Ja, det gjør jo i grunnen det, for det er nå en gang slik at det er ikke bare fungerende røropplegg, betong og innredning man kjøper. Man kjøper et hjem, og med det følger jo et lokalmiljø. Når folk kanskje har lagt ut litt mer personlige bilder eller videoer, kommet med egne erfaringer og tips til hvordan man kan få mest mulig ut av å bo akkurat her, eller kanskje til og med kommet med gode tips til hva man kan gjøre en lørdag formiddag akkurat i dette nabolaget, vet du jo mer, ikke sant?

 

Tenk om du visste mer om nabolaget du kanskje skal flytte inn i. RE/MAX Friends kan hjelpe deg til å bli bedre kjent med nabolaget og hva som gjør dette til et godt sted å bo.

Muligheter

-Hvordan kan man gjøre et mest mulig informert boligkjøp da?
-For det første er det som sagt viktig å bruke salgsoppgaven og all annen informasjon som er tilgjengelig, for det gir viktig og god informasjon om selve boligen. I tillegg bør du også bruke megleren godt. Mange er «redde» for å legge igjen kontaktinformasjon når de er inne på Finn.no eller hjemmesiden til meglerkjedene, men vår oppfordring er helt klar – bruk megleren for alt hen er vært slik at du får svar på alt du lurer på og kan få et godt inntrykk av selve boligen og dens kvaliteter på visning. Da kan du skaffe deg førstehåndskjennskap til det som er viktig akkurat for deg og kunne spørre og grave om en rekke ting som står i salgsoppgaven, men som nødvendigvis ikke alltid er så lett å forstå.

Bruker du i tillegg RE/MAX Friends godt, og følger med på hva venner, familie og bekjente av dem som bor der nå, har å si, tror vi at du vil få langt færre overraskelser om du til slutt bestemmer deg for å kjøpe. Da vet du en god del om hvordan det er å bo akkurat på dette stedet, og husk: Det er noe du høyst sannsynlig skal gjøre i mange år, og hvor kanskje barna dine skal vokse opp. Det er sjelden du gjør viktigere beslutninger enn dette i livet, så jammen er det viktig at du sørger for å være godt informert. Med RE/MAX Friends gir vi kjøpere og selgere det beste verktøyet for å få frem de myke verdiene, som jo til syvende og sist er det viktigste når man skal kjøpe og selge et hjem, sier hun med et smil.

 

 

WordPress Ads