Kjøpe bolig på Costa Blanca? Vi hjelper deg med å finne drømme-boligen

Drømmer du om enebolig med basseng? Eller kanskje en nyere, bynær leilighet ved stranda? Bolig Invest Spania har 20 års erfaring med boligsalg på Costa Blanca. Boligformidlingen er tilpasset behovene til skandinaviske kjøpere.

Foto : Bolig Invest Spania
Tekst Rita Tvede Bartolomei

– Det kan være vanskelig for nordmenn å finne frem i jungelen av meglere og boliger til salgs i Spania. Derfor lønner seg å velge en megler som har vært her lenge, og som derfor kan hjelpe deg trygt og godt gjennom denne prosessen. I Spania fungerer det slik at det kan være mange meglere som selger på samme prosjekt og samme bolig. Vår jobb er å gi deg gode råd for at nettopp du skal finne den rette boligen og ikke minst det rette området for deg. At alt det juridiske er trygt og godt er viktig, derfor samarbeider vi med et anerkjent selskap som tar seg av alt papirarbeidet her. Det er viktig at du får profesjonell hjelp også etter at du har kjøpt. Selv om vi hovedsakelig formidler boliger sør på Costa Blanca, så har vi gode samarbeidspartnere på Mallorca og Costa del Sol, sier Charlotte Lange, eier og daglig leder av Bolig Invest Spania.
Bolig Invest Spania er et lite meglerfirma i Torrevieja på Costa Blanca, som nå har norske Charlotte Lange og svenske Camilla Millhorn som ansatte.

 

Torrevieja: En pulserende by med mange strender

Alicante-regionen i Spania, hvor Costa Blanca og Torrevieja ligger, har de siste årene blitt et populært område både for spanjoler og for turister. Torrevieja ligger rundt 40 minutter med bil fra flyplassen i storbyen Alicante.
– Torrevieja er en pulserende by hele året, og du finner alt du måtte trenge i området. Byen var opprinnelig en liten fiskerlandsby, og er i dag en av Europas største saltprodusenter, sier Charlotte Lange.
Strand-elskere kan naturlig nok stortrives i Torrevieja:
– Det finnes mange ulike strender her og det er både restauranter og kafeer ved strandpromenaden med utsikt til havet. Det er faktisk tilrettelagt for bading og strandliv helt inne i sentrum av byen. Det er en fast norsk bosetning i byen. Det er kort avstand til den norske skolen som ligger i Ciudad Quesada i nabokommunen Rojales, sier hun.
Den norske sjømannskirken ligger i området la Siesta i Torrevieja, og byen har også norsk konsulat.

Lang erfaring skaper sterkt kontaktnettverk

Charlotte Lange forteller at 20 års erfaring har gitt Bolig Invest Spania mange gode samarbeidspartnere og kontakter. Det kommer kunden til gode på mer enn kun valg av rett bolig.
– Med lang fartstid i bransjen har vi et stort nettverk i flere bransjer. Vi har flere gode samarbeidspartnere innen bank, finansiering, design, renovasjon, notar og ikke minst et stort samarbeidsnettverk av meglere i Spania, sier hun.
Bolig Invest Spania er et lite og oversiktlig eiendomsmeglerfirma, og har ikke et tungt byråkrati og upersonlige salgsprosesser.
– Forskjellen på oss og de store meglerhusene er at vi kan gi tett og god personlig oppfølging til våre kunder. Dessuten er det så klart en sterk fordel at vi kan tilby veiledning på norsk, svensk, engelsk og spansk. Våre visningsturer er avslappende og rolige. Kunden får rikelig med egentid, og i motsetning til mange andre er vi ikke redd for at kundene ser hva andre tilbyr. Ved bruktkjøp får du gjerne møte den gamle eieren, og ved nytt kjøp får du møte utbyggeren, sier Lange.

Boliger i alle prisklasser

Bolig Invest Spania formidler både nye prosjekter og brukte boliger i alle prisklasser: Også billigere oppussingsobjekter til 60.000 euro.
– Men gjennomsnittprisen på det vi selger ligger på litt over 150.000 euro. Pris er som i resten av verden avhengig av beliggenhet, størrelse, alder, kvalitet og område. Våre anbefalinger til interessenter er noe avhengig av om de skal bo her fast, eller benytte eiendommen som feriebolig, sier Charlotte Lange.
Utvalget er stort av boliger i Spania, og eiendomsmegleren sier det finnes boligtyper som vil passe mange preferanser.
– Noen drømmer om en enebolig med basseng, mens andre ønsker en ny leilighet ved byen og stranda. Mange har snakket om og drømt om Spania-bolig i flere år. Når de da tar steget er det utrolig hyggelig å kunne være den som er med på å realisere drømmen. Det er det som gjør at vi elsker jobben vår, sier hun.

4 gode tips til norske boligkjøpere

BESTEM DEG FOR TYPE BOLIG: Vet du hva du vil ha? Er det fast bolig, feriebolig, til en stor familie eller bolig til et par? Gammelt eller nytt? Om kunden har gjort seg opp en mening om dette er det enklere for megleren å velge ut den beste boligen; tilpasset behovene til kjøperen.

SE FLERE BOLIGER: Viktig å ta seg god tid til å se flere typer boliger i flere områder. Vi ønsker å la kunden bruke tid til å se flere eiendommer. Ikke kjøp før man føler seg sikker. Reis heller tilbake og tenk på behovet, og kom tilbake for å se en gang til. Vi legger ikke press på kunden.

ØKONOMI: Hvor mye vil du bruke? Vær realistisk med hensyn til egen økonomi og hva du egentlig trenger og har råd til.

SERIØS MEGLER: Velg en megler med gode referanser og lang erfaring. Ikke prøv å kjøpe på egenhånd uten faglig hjelp. Det er mange fallgruver og byråkratiet i Spania er stort.

 

Foto : Bolig Invest Spania
WordPress Ads