Borettslag i Bodø byttet ut balkongene: – Vi kan sitte ute året rundt

Nordre Park Borettslag i Bodø byttet i fjor ut 36 falleferdige balkonger i tre, med innglassede balkonger fra Balco. Arbeidet tok 6 måneder. Utesesongen er nå utvidet med flere måneder.

Foto : Balco
Tekst Rita Tvede Bartolomei

– Alle beboerne er veldig fornøyde med de nye balkongene. Jeg hadde trodd at det ville oppstå noen feil og mangler underveis i renoveringen. Men det har ikke vært noe å sette fingeren på. Balco har vært bunnseriøse, og holdt sine løfter gjennom hele prosessen. Vi har opplevd dem som tillitsvekkende og kundeorienterte. Før jeg ble pensjonist, jobbet jeg som bygg- og anleggsingeniør i entreprenørbransjen, og la meg si det sånn: Jeg hadde ikke forventet at en leverandør skulle klare å innfri 100 prosent, sier styreleder i Nordre Park Borettslag, Kurt H. Carlsen, om balkongleverandør Balco.
Balco har i Norge alene montert over 30 000 innglassede balkonger, til over 300 prosjekter de siste 30 årene. Balkongene har en levetid på over 50 år og konstrueres i betong, stål, aluminium og glass. Alle materialer som benyttes er fullstendig gjenvinnbare.

 

Sur vind og kaldt vær stenges ute

De 36 leilighetene i Bodø er del av et større leilighetskompleks som ble bygget ut mellom 1960 og 1996. 50 beboere i alderen 55 til over 90 år bor i de seniortilpassede boligene.
– Balkongene som ble skiftet ut var fra 1990-tallet, og det var ikke noe poeng i å renovere dem. De var i elendig forfatning, og var i tillegg åpne, sier Carlsen.
Nå har beboerne i borettslaget i Bodø, fått utesesongen utvidet med flere måneder.
– Alle får muligheten til å sitte lunt inne – samtidig som man får følelsen av å sitte ute. Med pent og varmt vær kan de innglassede balkongene på 10 kvadratmeter åpnes helt opp. Vi kan sitte ute året rundt, sier Carlsen.

 

Balcos balkonger: Miljøvennlige og prisgunstige

Balkongleverandøren Balco ble grunnlagt i Växjö i Sverige i 1987. Balco begynte å selge til det norske markedet i 1989.
Styreleder for borettslaget i Bodø, Kurt H. Carlsen, forteller det var et tilfeldig Google-søk som førte ham til Balcos nettsider.
– De var best med hensyn til erfaring, kvalitet og pris. Dessuten hadde de mange sterke referanse-prosjekter å vise til på nettsiden. Jeg kan ikke si noe annet på vegne av oss i borettslaget, at dette er kjempemessig utført og til en svært god pris. At Balco også klarte innfri løftet om at balkongene skulle være klare til 17.mai-feiringen var supert, sier han.
Markedssjef for Balco i Norge, Ann-Sofie Lundbergh, forteller mange borettslag og sameier har et stort behov for bedre balkongløsninger.
– Kortsiktige, raske reparasjoner av en balkong er det en del som gjør, men problemet er at balkongen ofte ikke holder mer enn i kun 15 år til. Renovering med Balco-metoden gir en levetid på over 50 år. Med minimalt vedlikehold av balkongene underveis, vil de i prinsippet kunne vare i 90 år, forklarer Ann-Sofie Lundbergh.
Et gjennomsnittlig Balco-prosjekt gir et positivt karbonavtrykk, som tilsvarer planting av en hektar (10 000 kvadratmeter) levende skog.
– Våre innglassede balkonger er ikke bare prisgunstige. De skaper en annen form for ute- og innerom for beboerne, men de er også klimasmarte løsninger, sier hun.

 

Øker boligverdien – reduserer energikostnadene

Innglassede balkonger reduserer energikostnadene i leiligheten med opptil 20 prosent. I tillegg øker balkongene totalverdien på leiligheten. Balco har utviklet et patentert dreneringssystem (CleanLine). CleanLine minimerer risikoen for at vann drives inn på balkongen ved vindbelastning. Men Balco har også utviklet et spesielt hengslings-system for glassvinduene, og et effektivt ventilasjonssystem (VentTec). Det motvirker kondens og sikrer god lufttilførsel.
– Kundene velger oss på grunn av vår kvalitet og pris. I tillegg er våre balkonger bærekraftige, med lang varighet. Vi er veldig opptatt av å skape intelligente og brukervennlige, solide løsninger som fremtidsrettede, sier Ann-Sofie Lundbergh hos Balco.

WordPress Ads