Det beste ved salget er å glede folk

-Det aller beste ved salg, er glade kjøpere og selgere. Når folk skriker av glede i telefonen etter å ha vunnet en budrunde, eller selger har fått en god pris…det er det som gir meg et skikkelig «kick».

Foto : Dag Sverre Randen
Tekst Jørn Wad

Det er Simon Aasen, som er en av landets mest omsettende eiendomsmeglerfullmektiger, som beskriver jobben sin på denne måten. Han legger ikke skjul på at det er mange timer på jobb, og således et veldig travelt yrke, men at oppsidene er mange. «Mulighetene til å aktivt styre sin egen suksess er nok noe av det jeg setter mest pris på».

Suksess

Simon har hatt en god start på karrieren, og har på rekordtid blitt en av Norges desidert mest omsettende eiendomsmeglerfullmektiger. For å lykkes som megler mener han det handler om tilgjengelighet og svært mye arbeid, men samtidig også å alltid ha hodet på rett plass. «Det handler ikke så mye om hvilken type person man er. Det viktigste er å alltid gjennomføre de tingene som man vet fungerer, selv om de av og til krever mer av deg. Det er nok få som synes det er kjekt å ofre omtrent alt av fritid til fordel for jobb, men det må gjøres»

I tillegg trekker han frem verdien av å ha et godt team i ryggen. Eie Eiendomsmegling Bergen er velkjent for sine flotte annonser og hvordan de jobber med tilnærming til styling- og foto, og jobber som eneste megler for å levere Norges beste boligannonser. Det arbeidet de gjorde 2018, ble belønnet med bransjens tittel «Årets Gullmegler» for dette. «Det er veldig motiverende å jobbe med gode og dedikerte folk, og at Eie har vært vekstvinner i Bergen siden oppstart, gir tryggheten om at det vi gjør i form av å skille seg ut er riktig. Og resultatene taler for seg selv»

Kan alle jobbe som megler?

– Det høres ikke så veldig familievennlig ut?
De fleste kan lykkes som megler, mener Simon. «Og man trenger heller ikke være den som selger mest. Du finner suksessrike meglere blant både unge enslige, og godt voksne foreldre. Ved å disponere tiden rett, jobbe strukturert og målrettet, så kan alle få det til. Men det krever timer».
– Er det verdt alle timene?
«Jeg elsker jobben min, men det er naturligvis ikke for alle. Hvis man helst vil dra hjem til sofaen klokken 16, og la være å tenke på jobb, så finnes det nok definitivt bedre alternativer. 80-90 timers arbeidsuke er ikke for alle. Og så skal jeg ikke legge skjul på at det hjelper å ha en tålmodig samboer», smiler Gullmegleren.

Motivasjon

– Men med så mange timer på, hvordan holdes driven oppe?
«Selvfølgelig, tidvis er det mange baller i luften. Men det handler om å gjennomføre – uansett hindringer. Å jobbe i et miljø hvor alle brenner for det samme hjelper alltid til å løse floker, og vi sparrer ofte sammen. De fleste meglere har et ganske høyt konkurranseinstinkt, så av og til kan det også gå hett for seg», sier en smilende Simon. «Men, når man lever for det man jobber for, og stort sett forvalter privatøkonomien til kundene sine – så er det motivasjon nok i seg selv»
– Hvilke gode episoder snakker vi om da?
«Når selger etter et samlivsbrudd ringer gråtende og forteller at rekordprisen oppnådd løste den økonomiske situasjonen videre, eller når småbarnsfamilien som stanget i banken plutselig kunne finansiere oppussingen av den nye boligen, kun skyldig et godt stykke meglerarbeid. Det er vel kun en telefon fra Norsk Tipping som kan overgå det, og disse situasjonene er det som setter spor»

 

Foto : Simon Aasen

 

 

 

WordPress Ads