Drømmer du om hus på Spanias solkyst?

Da kan HAGI Estates hjelpe deg med å finne den beste boligen på Costa del Sol. Daglig leder Anne Chr. G. Winness sier solkysten har mer enn kun strandliv å tilby: Også pulserende kulturbyer og vakre naturområder.

Foto : HAGI Estates
Tekst Rita Tvede Bartolomei

– Det er ingen tvil om at Spania er et rimelig og populært reisemål for de som ønsker en bolig her. Uansett om du planlegger å jobbe i Spania, tilbringe pensjonisttilværelsen her eller om du bare vil ha et feriehus i landet. Men det er i tillegg gode investeringsmuligheter på ferieleilighetsmarkedet. Vi hjelper deg med å finne de beste boligene på hele Costa del Sol – fra Málaga til Gibraltar. Vår viktigste målsetning er finne frem til både tomter og boliger basert på kundenes ønsker og behov: Til best mulig pris, sier daglig leder for Hagi Resource Groups eiendomsutviklings-filial, HAGI Estates, Anne Chr. G. Winness.

Hagi Resource Group ble etablert som et eiendomsutviklingsselskap i 2015, og har sin base i Fuengirola i Málaga. Selskapet formidler også nye og eldre, eksisterende boliger, gjennom datterselskapet HAGI Estates.

Men hvorfor velge akkurat Costa del Sol?

Anne Chr. G. Winness forteller at solkysten selvfølgelig har alle fordeler av solen og et deilig klima: Med fantastiske hav og varm sand. Men Costa del Sol er likevel så mye, mye mer.
– På solkysten finner du rolige hvite landsbyer (pueblo blancos), pulserende kulturbyer og spennende natteliv, moderne villaer i inngjerdede boligområder eller tradisjonelle fincaer på landet. Og her finner du selvfølgelig den avslappede spanske livsstilen, deilig mat og god og rimelig vin. Så nær Afrika som det er mulig å komme, men likevel med kort vei til alle deler av Europa. Folket her er dessuten veldig vennlige og åpne, sier hun.

Formidler over 20.000 eiendommer på solkysten

HAGI Estates kan tilby mer enn 20. 000 eiendommer på Costa del Sol. For de kundene som heller ønsker bygge sin egen enebolig, men synes dette virker vanskelig, så kan Hagi Resource Groups meglere veilede kundene gjennom ukjente lover og regler.
– Vår oppgave er å lose dem gjennom hele prosessen: Fra å finne den perfekte tomten, få tegnet drømmehuset, få de nødvendige lisenser og papirer på plass – til å sørge for at huset blir satt opp med høy kvalitet og forskriftsmessig, til planlagt tid og pris, sier hun.

Boligmarkedet er mer uoversiktlig i Spania

I motsetning til i Norge hvor alt som selges av eiendommer ligger på Finn.no, er markedet uoversiktlig i Spania: Det er mange ulike eiendomsportaler og hundrevis av meglerhus.
– Derfor kan det være vanskelig og litt skummelt å finne den riktige eiendommen uten eksperthjelp. Før du kjøper må du ha et budsjett i bunn, og først og fremst bør du velge en eiendomsmegler som forstår markedet på Costa del Sol. En god megler vil velge ut eiendommer på forhånd for deg, og også ofte se dem før du kommer. Spesielt viktig for en norsk kjøper er at du og megleren forstår hverandre rent språklig, for det kan lett bli misforståelser, forklarer G. Winness.
Hun forklarer at de fleste eiendomsmeglere i Spania ikke har formell utdanning innen eiendomsmegling. Dette kreves kun i land der megleren utfører både juridiske og økonomiske oppgaver.
– Du bør absolutt bruke en god advokat til å håndtere jussen rundt boligkjøp i Spania. Vi samarbeider med Cramer Advokater, som assisterer privatpersoner, advokater og næringsdrivende innenfor norsk og spansk juss. Selskapet har norske og spanske advokater, for å yte best mulig hjelp til norske kunder, sier Anne Chr. G. Winness.

Så mye kan du tjene på utleie av boligen

Er eiendommen ment som et investeringsobjekt bør du studere utleiemarkedet i det aktuelle området nøye: Hva vil du kunne tjene på utleie av ulike typer eiendommer?
– De jeg kjenner personlig som driver med utleie er stort sett fullbooket hele sesongen. Med god beliggenhet, god standard og 4 soverom, er det relativt enkelt å tjene 25.000 kroner i uken. En tommelfingerregel er at ved langtidsutleie oppnås det samme i måneden som per uke i høysesong. For å drive med ferieutleie kreves lisens, men det er enkelt å skaffe. Lisens er derimot ikke påkrevd ved langtidsutleie, sier Anne Chr. G. Winness.

 

Foto : HAGI Estates

 

Anne Chr. G. Winness. Daglig leder HAGI Estates. Foto : HAGI Estates

 

 

WordPress Ads