Trygt boligkjøp på Spanias solkyst

Eiendomsmeglerfirmaet Start Group har mer enn 16 års erfaring med boligsalg på Spanias Costa del Sol. Daglig leder Christofer Fogelberg sier firmaet har knyttet til seg en rekke lokale samarbeidspartnere innenfor flere bransjer. Trygghet for kundene er viktig for firmaet.

Foto : Start Group
Tekst Rita Tvede Bartolomei

De er også et av få meglerfirmaer som kan tilby kundene assistanse på spansk, engelsk, svensk, nederlandsk, tysk, fransk og russisk.
– Vi har lang erfaring med det spanske boligmarkedet. Kompetanse og erfaring er selve grunnmuren i vår bedrift. Det er derfor vi kan gi våre kunder sikkerhet og selvtillit ved boligkjøp. Vi hjelper i kundene etter kjøpet, slik at prosessen blir så enkel og rask som mulig. Vårt mål er å gjøre kundene våre fornøyde. Derfor er vi opptatt av å opprettholde høye faglige standarder, og det gir oss en tyngde i meglermarkedet. Det gir trygghet til våre kunder. Alle ansatte tar en årlig videreutdanning, og Start Group gjennomgår en ekstern revisjon hvert år, for å sikre den høyeste kvalitet i arbeid og service. Ikke noe annet meglerfirma på Costa del Sol gjennomgår årlige sertifiseringer, sier Christofer Fogelberg, daglig leder og autorisert megler for Start Group, som har kontor i den lille byen Calahonda.

Alle typer boliger: Fra rekkehus til villaer

Fogelberg forteller Start Group formidler alle typer boliger på Costa del Sol: Leiligheter, rekkehus og villaer. Meglerfirmaet har rundt 400 boliger til salgs i egen portefølje. Solkysten i Spania har over 300 solskinnsdager i året, og Start Groups kontor ligger kun 35 kilometer fra flyplassen i Málaga.
– Vi er også valgt som hovedmeglere for de nye utbyggingsprosjektene Fairways La Cala Golf og Jardinana. For å få denne tilliten måtte vi kvalitetssikres av entreprenørene bak prosjektene. Takket være lang fartstid i bransjen har vi et stort kontaktnettverk med alt fra banker til håndverkere, sier han.
Han sier Start Group har flere tusen, sterke kundereferanser å vise til, gjennom 16 års meglerdrift.
– Tidligere kunder gir ofte tilbakemeldinger om at de synes det positivt at vi flere år etter boligkjøp kan hjelpe dem med ulike tjenester Som å finne de beste håndverkerne til renovering, finne rengjøringshjelp, rørleggere med mer, sier Christofer Fogelberg.
Alle som jobber hos Start Group er autoriserte, spanske eiendomsmeglere med GIPE-lisens, og er medlemmer av European Real Estate Professions Organization (CEPI). Start Group ble grunnlagt i 2003 og har svenske og nederlandske eiere.

Hvordan unngå boligkjøp-problemer?

Christofer Fogelberg sier det er svært viktig å unngå finansielle og juridiske problemer ved boligkjøp i Spania.
– Sjekk megleren du har tenkt å jobbe med. Be om referanser. Har megleren en GIPE- eller API-lisens? Det er viktig å se at megleren er veletablert og har god lokalkunnskap. En profesjonell megler følger meglerloven og kvalitetssikrer boligen før den blir lagt ut for salg, sier han.
Dessuten kan det være veldig lurt å be megleren om å vurdere økonomien din med deg før du begynner å se på boliger: Hva har du egentlig råd til?
– Spørsmål du må stille deg selv er: Bør du ta ut et lån eller ikke? Sjekk om det er mest gunstig å låne i Spania eller Norge: Hva foreligger av skatter, avgifter, renter og andre kostnader? Dessuten må du se på området rundt boligen: Be megleren vise deg hvor de beste restaurantene er og viktige fasiliteter: Hva med bussforbindelse, butikker, skoler? sier Christofer Fogelberg.

Kan jeg leie ut boligen?

Megler Christofer Fogelberg sier det i området Andalucia, hvor Start Group jobber, er nødvendig med en utleie-lisens for å leie ut bolig. Ikke alle boliger oppfyller kravene til å få det.
– Spør megleren din om boligen du ønsker å kjøpe er egnet for korttidsutleie. Be dem å grundig forklare alt som eieren må oppfylle for at utleie skal være lovlig, sier han.
Han sier noen boliger er bedre egnet for kortidsutleie enn andre.
– Det er for eksempel bedre å være i nærheten av stranden eller en golfbane, enn langt unna slike fasiliteter, hvis du ønsker å leie ut på ukentlig basis. Hvis du får de riktige rådene og hjelpen fra begynnelsen, er det fint å kjøpe et feriehus som også genererer inntekt, sier Fogelberg.

 

Christofer Fogelberg. Partner Start Group. Foto : Start Group

 

WordPress Ads