Leilighet i Spania en drøm for mange

-Vi kan hjelpe deg med å virkeliggjøre drømmen. Både når det gjelder det praktiske med å finne bolig, med finansrådgivning og gjennomføring av kjøp. Hos oss får man personlig service!

Hilde J Weflen. Foto: Costa Weflen Group
Tekst Jørn Wad

Hilde J Weflen er leder for Costa Weflen Group, som allerede har mange års erfaring å skilte med når det gjelder å hjelpe folk å realisere boligdrømmen i Spania. Hun kan fortelle om årelang tradisjon for å sørge for at folk virkelig koser seg med eiendomshandelen, og enda bedre: fryder seg over resultatet i ettertid. Det finnes også gode eksempler på at folk har brukt selskapet som partner ved 2. gangs boligkjøp.

Solid partner

-Dette borger for god service, skulle man tro?
-Vi er opptatt av akkurat det, og hvordan kundene opplever det, kan de jo fortelle om selv, parerer Weflen blidt. Hun er opptatt av at kundene skal føle trygghet og god støtte hele veien gjennom boligkjøpet, og også etterpå. Det kan være mange spørsmål og utfordringer man opplever underveis- og etter at kjøpet er et faktum, og da snakker de gjerne med oss, smiler hun.
-Hva vil du si er viktigst når man skal velge megler?
-Det første man må kjenne på, er kjemien du selv har med megleren. Dere skal gjøre store beslutninger sammen, og da gjelder det at man er på bølgelengde. Dessuten er det viktig å finne en megler som har satt seg grundig inn i de lokale forholdene. For selv om man kanskje har googlet eller sett på Finn, er det mye arbeide som gjenstår. For eksempel vil man oppdage at det er mye lokkepriser ute og går, og dem må man gjennomskue.

Dele drømmen

-Hva gjør man etter meglervalget?
-Da er det på tide å bli konkret, erklærer hun: Først må du dele boligdrømmen din så konkret det lar seg gjøre, for skal megleren kunne hjelpe deg, er det viktig å formidle akkurat det du søker – så langt du har tenkt det ut, i alle fall. Vær klar over at vi jobber KUN på kjøperens side. Skal det kjøpes brukt, er det så viktig å få innsyn i fellesgjeld, og andre fallgruver. Vi jobber også med arkitekter, og har godt innsyn i om strukturen, altså selve bygningene er greie. Det er viktig når man skal gjøre en slik investering, minner hun om.
-Du nevnte finansieringen?
-Ja, vi kan hjelpe også med dette. For det første trenger vi å vite hva du har tenkt å legge i boligprosjektet ditt, slik at vi kan tilpasse drømmer og finansiering. Men skulle vi komme i en situasjon der man kanskje trenger tilgang på litt ekstra kapital, har vi forbindelser som også kan tre støttende til på dette, slår hun fast. Hennes team på 11 medarbeidere står klare til å hjelpe, og det faktum at hun holder en kundefest hvert år, borger for et langsiktig forhold til kundene. Costa Blanca, som er selskapets spesialområde, er for øvrig det beste du kan gjøre rent investeringsmessig om dagen, for her stiger populariteten måned for måned.

Enestående

-Hun er ganske enkelt enestående, erklærer Gier og Jorun Hansen. De har handlet av Weflen ikke bare en, men to ganger, og har bare godt å si om den hjelpen de har fått:
-Helt fra den første kontakten vi hadde, har vi kjent at dette var riktig for oss. Dette er en megler du skjønner språket til, og det er jo helt grunnleggende for et godt boligkjøp. Det er dessuten andre lover og regler i Spania enn vi er vant til, og da er det godt å ha noen å støtte seg på som kan disse til fingerspissene. Vi er ganske enkelt kjempefornøyde, er de opptatt av å formidle.
-Men det stopper ikke med selve handelen?
-Nei, det gjør nemlig ikke det. Deretter kommer nemlig det vi kan kalle fase 2, nemlig selve innflyttingen. Her er det også mye man trenger hjelp til og som Hilde har vært enestående på. Ofte kan det være enkle spørsmål som blir vanskelige dersom man ikke har noen å ringe til. Men det hadde vi, så dermed gikk alt som smurt.
-Hvordan hørte dere om denne megleren?
-Vi fikk anbefalinger fra gode venner, og vi har ingen problemer med å anbefale denne megleren til andre. I en slik prosess er det viktig å være trygg og ha en god kommunikasjon, og det har vi virkelig hatt, understreker de to.

 

WordPress Ads