Meglerens råd når du skal kjøpe Spansk bolig

-Det absolutt viktigste er at du først og fremst finner et område som passer for deg og dine behov. Skal du bo i et turistområde, eller mer opprinnelig spansk? Skal det være landlig eller ønsker du bylivets gleder? Ved stranden eller i fjellet?

Foto: Karolin Persson
Tekst Jørn Wad

Det er Karolin Persson som forteller dette. Hun har lang erfaring i å hjelpe nordmenn med å finne drømmeboligen, for hun startet opp allerede i 2006. Massevis av hussalg senere har hun opparbeidet en meget høy kompetanse, som hun nå deler med våre lesere:
-Når du så har funnet området som passer best for akkurat deg, kommer neste steg, og det er å finne din egen drømmebolig. En landlig villa? Eller kanskje en leilighet i en større by, eller hva med et lite rekkehus ved havet?

Advokat

-Det er mange hensyn å ta når man skal handle i et fremmed land. Hva er det viktigste man kan gjøre?
-Det er flere ting som er viktige, men kanskje det aller viktigste når man skal begynne å bli konkret, er å skaffe seg en god megler, samt en meget god advokat. Det er mange ting som er annerledes i Spania enn det man kan tenke seg fra Norge, så det er virkelig viktig å ha det formelle i orden. Dernest er det jo dette med megler, som sagt:
Hos oss samarbeider vi både med gode advokater, med banken og det som heter notariat. Dette siste er et ledd her i Spania som står for selve eiendomstransaksjonen og at det skjer lovlig. Men det kan også være andre viktige beslutninger, og vi kan bistå med hele spekteret – fra skatter til testamente, som jeg litt humoristisk pleier å si det, sier hun med et smil.

Møbler

Men når man så har handlet, er det jo veldig mye man skal ha på plass i huset eller leiligheten?
-Ja, og siden man ganske sikkert ikke skal komme flyttende med en masse møbler hjemmefra, er det mye å sette seg inn i, både av hva som finnes på markedet som kan passe til den smaken man selv har og til boligen. Derfor kan vi bistå både med møbler og innredning, noe vi har gjort massevis av ganger før. Det vi må forsøke er å få et godt inntrykk av kundenes smak, slik at vi kan bygge opp under drømmeboligen deres med akkurat de møblene og den innredning som passer for smak og lommebok, peker hun på.
-Likevel er man jo ikke i mål, for det kan hende man trenger å omarbeide eller reparere noe i boligen også?
-Ja men, det skjer jo. Så derfor har vi knyttet til oss en rekke forskjellige håndverkere innenfor de forskjelligste fag, som vi har samarbeidet med lenge, og derfor vet at de gjør god og holdbart håndverk, beroliger hun. Og siden man ofte ikke skal bo der selv hele tiden, er det også godt å ha noen å henvende seg til når det gjelder rengjøring og slikt, og det ordner vi også, sier hun med den selvfølgeligste minen av verden.

Nybygg

-Kanskje man i stedet ønsker seg en helt ny bolig?
-I så fall er mulighetene mange, og vi representerer nær sagt alle utbyggere på Costa Blanca, så da er man absolutt i trygge hender, slår hun fast. Og legger til at utbudet blir nær sagt ubegrenset, fordi selskapet hennes også samarbeider med en rekke spanske meglere.
-Det er også viktig å ta turen ned og se seg om, derfor tilbyr vi visningsreiser der man kan ta sin mulige fremtidige bolig i øyesyn, og virkelig tenke seg grundig om før man bestemmer seg. Da blir det gjerne litt god mat, tid for gode samtaler og en skikkelig gjennomgang av alle muligheter Costa Blanca byr på, og hvordan vi kan tilpasse ønsker og behov til hver enkelt kunde som gjerne vil samarbeide med oss, sier hun til slutt.

 

WordPress Ads