Bo hjemme lenger med villaheis

Skreddersydde heisløsninger og løfteplattformer bedrer tilgjengeligheten og gjør hverdagen enklere enten du er bevegelseshemmet eller ønsker å bedre tilgjengeligheten for andre.

Foto : Aritco
Tekst Gunn Iren Kleppe

 

TKS Heis AS har over 25 års erfaring med løfteinnretninger som er spesielt tilpasset og godkjent for bevegelseshemmede. De leverer løfteinnretninger til alle typer bygg pluss løsninger for tilgjengelighet utenfra. TKS er også leverandør til det offentlige inkludert NAV og hjelpemiddelsentralene.
De er dessuten eneste norske produsent som lager egne løfteplattformer. TKS’ egenproduserte løsning, TKS Apollo, er godt egnet til rekkehus, eneboliger, forsamlingshus, næringsbygg og offentlige bygg.
Produktspekteret omfatter alt fra enkle løfteinnretninger for et trappetrinn til avanserte heisløsninger på 10-12 etasjer eller mer, inkludert personheiser, løfteplattformer med eller uten sjakt, plattformheiser til trapp, spesialheiser og stolheiser til trapp.
Blant annet finnes det et bredt utvalg av løfteinnretninger for lave høyder. Med lavløftere kan rullestolbrukere komme seg inn forskjellige steder der rullestolrampe ikke er tilstrekkelig. Det finnes også utendørs løsninger som er bygget for et nordisk klima.

 

Villaheis

 

Stadig flere velger å installere villaheis selv om de ikke har behov for det i dag. Med heis kan du bo hjemme og klare deg selv lenger når du blir eldre. Iblant er det også godt å kunne sette varene i heisen, selv om du tar trappene selv. Og har du familie eller venner som bruker rullestol eller rullator, kan de også føle seg velkomne i ditt hjem.
Enkelte som har behov for det, velger også å installere løfteinnretninger selv istedenfor å vente på hjelpemidler gjennom NAV. Selv i rekkehus på to etasjer velger mange å installere heis selv om det ikke er krav om det, ifølge Håkon Undheim, salgssjef hos TKS Heis AS.
– De får større kundegrunnlag. Pluss så er det god business for AS Norge. Det er kjempebra at man kan bo lenge hjemme, sier han og viser til de høye kostnadene ved å bo på institusjon.
Og skal du bygge hus, blir tomtene stadig mindre og dyrere i byer og tettsteder. Da kan det være rimeligere å installere villaheis, så får du utsikt også uten at det går ut over bevegeligheten.
– Det er ikke så dyrt lenger. Du får løsninger fra 200 000 kroner og oppover, sier Undheim.
TKS Heis har et stort utvalg av villaheiser med løsninger fra det helt enkle til høy design med eleganse og særpreg.

 

Bør tenke fremover

 

Løfteinnretninger og heiser installeres ikke bare i nybygg men kan også tilpasses eksisterende bygg.
– Vi finner alltid en løsning. Vi har gjort dette tusen ganger, sier Undheim, som forsikrer at løsningene vil bli godt tilpasset, er brukervennlige og skal se bra ut.
Løftehøyden tilpasses den enkelte men det brukes også mye standardmål, noe som holder kostnadene nede. Undheim understreker også viktigheten av plass til rullestol, selv om man kun trenger rullator i dag.
– Man bør tenke fremover, anbefaler han.
Ved anskaffelse bør man finne en seriøs leverandør med gode og prøvde produkter og som kan hjelpe uten at det blir for dyrt. Dette er noe du bruker en del penger på og som skal fungere i mange år. Kanskje er du avhengig av det, derfor er nærhet til montør viktig i tilfelle problemer.

 

Trygghet med alarm

Selv kan man følge med på at innretningen fungerer som den skal og ta kontakt om nødvendig. Man bør også se etter at det er rent og at det ikke ligger ting i dørene så de ikke kan lukkes. Som med brannøvelser, er det også lurt å øve på en nedsenkning iblant.
Alle heiser og løfteplattformer fra TKS selges med alarmsystem. Man kan få alarmavtaler 24/7 med fast månedspris, toveis kommunikasjon, overvåkning av alarm, oppkobling til vaktselskap, med mer.
TKS utfører både montasje og ettersyn på alle typer løfteinnretninger. Avtaler kan skreddersys etter behov og servicesenteret har kort responstid.
– Vi er representert i hele Norge med montører. Det har ikke noe å si hvor i landet, det er alltid kort avstand. Det skal være sikkert og trygt å kjøpe heis fra oss. Vi har driftssikre produkter, forsikrer Undheim.
– Vi er kjente i markedet for å være dyktige og for å finne løsninger. Og vi får tilbakemeldinger fra kunder at de stoler på at vi er ordentlige, avslutter han.

 

Foto : Aritco
WordPress Ads