Fiks Ferdig – nytt Byggmakkerkonsept

Foto: iStockphoto

Nordmenn pusser opp for over 70 milliarder kroner i året. Men alle er ikke ike flinke eller villige til å gjøre ting selv. Heldigvis finnes det hjelp å få.

Tekst Ann-Magrit Berge

Folk i dag er lite flinke til å gjøre ting selv ved oppussingsbehov. Tid og manglende evne kan være et problem, for som regel det er ikke penger det står på. Behovene har endret seg litt i forhold til tidligere, det er færre som gjør ting selv i dag. Noen har også en tendens til å ta seg vann over hodet, og tror at ting er enkle å fikse. Mens andre tror de har kjøpt et slott, som viser seg å være noe helt annet. Det viser de mange oppussingsprogrammene på tv.

– Men fortvil ikke det er alltid hjelp å få, for Byggmakker lanserte tidligere i år konseptet Fiks Ferdig. Det er en tjeneste for de som verken har tid, kunnskap eller ork til å fikse større oppussingsprosjekter, sier Kari Moberg, kjededirektør i Byggmakker.

Mange er flinke
– Vi lever av at folk er i stand til å gjøre ting selv, og vi mener at med god veiledning kan man gjøre veldig mye selv. Men det er viktig å vite hva man kan gjøre selv, og hva man ikke kan gjøre. I Norge står vi overfor store utfordringer med vær, vind, fuktighet og temperaturforandringer som stiller noen krav til valg av produkter, og vi har mange bestemmelser fra myndighetenes side å forholde oss til om hvordan ting skal være, sier Moberg.

1,4 milliarder prosjekter
I Norge er hele 1,4 millioner oppussingsprosjekter påbegynt, men ikke sluttført, viser en landsomfattende undersøkelse gjennomført av Byggmakker. Og forbausende nok er det å male, å legge lister og gulv det som oftest blir stående halvferdig. Disse oppussingsoppgavene er ganske enkle å utføre for å oppnå trivsel i hjemmet, så hvorfor de ikke blir gjort? Penger, tid og en god porsjon latskap er hovedårsakene. Det er soverommet som topper listen over ikke fullførte oppussingsoppgaver, deretter følger gang og kjøkken.

70 milliarder kroner
Norske husstander bruker over 70 milliarder kroner på oppussing av boligen hvert år ifølge Prognosesenteret.  En av fire nordmenn fullfører ikke oppussingen selv, og hver tiende nordmann har til og med tre eller flere oppussingsprosjekter gående samtidig, som ikke er gjort ferdig.

Fiks Ferdig konseptet
– Hvis tidsbruk, eller mangel på lyst og motivasjon er det største hinderet for å få jobben gjort, finnes det heldigvis mange dyktige håndverkere her til lands som kan hjelpe. Vi lanserte tidligere i år konseptet Fiks Ferdig. I den forbindelse har alle Byggmakker-butikkene inngått avtaler med et antall utvalgte lokale håndverkere. Disse er plukket ut på grunnlag av faglige kriterier, erfaring og renommé. Alle må gjennomgå en opplæring hos Byggmakker for å tilfredsstille våre krav til samarbeidspartnere. Byggevarehusene kan formidle og hjelpe med det meste, sier kjededirektør Kari Moberg.

Miljøvennlige produkter og tjenester
Byggmakker ble etablert i 1963 og er Norges ledende byggevarekjede med 82 utsalgssteder over hele landet som selger til både forbruker- og proffmarkedet. Kjeden er opptatt av å tilfredsstille kundenes ønsker om å handle miljøvennlige produkter og tjenester. I den forbindelse har Byggmakker utviklet et eget energikonsept, og har de seneste fire årene gjennomført opplæring av neste 6.000 lokale håndverkere på energi i bygg. Dermed kan kjeden nå også tilby sine kunder befaring og vurdering av potensialet for passive energitiltak som etterisolering og skifte av vinduer og dører.

WordPress Ads