Hjelper kundene med alt mulig

– Vi jobbe med kundene som henvender seg til oss før de kommer hit til Spania. Med dialog på mail blir vi enige om hvilket visningsprogram vi skal ha på forhånd.

Foto: iStockphoto

Tekst Ann-Magrit Berge

Albir Confort ble etablert i 1991 og har kontor i hovedgaten i Albir på Costa Blanca. I starten solgte firmaet eiendommer de selv hadde oppført, men for åtte år siden ble Torill Espeland ansatt for å ta seg av bruktmarkedet, fordi det ikke lenger var så mange nybygg.
– Jeg hjelper nordiske kunder med å finne bolig, sier Torill Espeland som er salgsansvarlig for det nordiske markedet.

Mange koselige småbyer

Nedslagsfeltet er i hovedsak Costa Blanca nord, med alle de små koselige byene som ligger i nærheten av Albir, men firmaet jobber også utenfor dette området i samarbeid med andre meglere. De selger tomter, leiligheter, rekkehus, villaer, grupper av leiligheter i bolig- og feriekomplekser samt næringslokaler og næringseiendommer.
– Firmaet har meget god kompetanse, og selv har jeg bodd og arbeidet med dette i Spania i 20 år, sier Espeland.

Tips og råd

– Er du førstegangskjøper bør du ta kontakt med en eiendomsmegler som snakker norsk. Ikke kjøp leilighet av en ivrig selger eller skriv under på en kontrakt du ikke forstår, for det kan fort oppstå misforståelser. Lytt også til magefølelsen slik at du finner den boligen du vil trives med.

Mye å finne på

– Hvilken type bolig er det førstegangskjøpere etterspør?
– De fleste førstegangskjøperne investerer i en leilighet med to soverom for å teste ut om det å bo i Spania er noe de trives med. Det området på Costa Blanca hvor vi opererer er helt spesielt, her er det aktiviteter hele året. Det er mye å finne på i tillegg til å gå på stranda. Her finner du blant annet norske klubber og foreninger, norsk kirke, spanskkurs og grupper som går tur i fjellene.
Mange finner seg vel til rette her og oppgraderer ofte til en større bolig, kanskje allerede etter ett par år. Når barn og barnebarn kommer på besøk vil de gjerne ha en bolig med mer plass og eget basseng. Jeg har ofte kunder som kommer tilbake flere ganger og som også anbefaler oss til familie og venner. Det er veldig hyggelig og en tillitserklæring.

Albir Confort hjelper selvfølgelig kjøperne gjennom hele kjøpsprosessen med alt av papirarbeid, men vi fungerer ikke bare som eiendomsmeglere. Det gjelder å lytte til kundenes ulike ønsker. Vi er her for å hjelpe så jeg fyller ganske mange roller, i blant også som psykolog, sier hun og ler godt.

Hjelper med alt

– Vi hjelper kundene med alt mulig, det skal være trygt og godt for kunden å kjøpe en bolig her. Noen trenger lån, andre vil kjøpe møbler, noen vil gjerne leie ut boligen når de ikke bruker den, og vi hjelper til med alt dette. Vi har kontakt med seriøse, profesjonelle håndverkere som elektrikere, rørleggere, snekkere osv. som vi anbefaler kundene å bruke, sier Torill Espeland.

WordPress Ads