I 30 år har Marbella Estates solgt drømmeboliger til nordmenn

Siden 1989 år har Marbella Estates formidlet luksusboliger i Spania til skandinaviske kjøpere. Daglig leder Peter Buresten forteller meglerfirmaet alltid setter kundens behov først.

Foto: Marbella Estates

Tekst Rita Tvede Bartolomei

Selskapet ble stiftet av Kristoffer Mincberg og Peter Buresten. Meglerfirmaets 11 ansatte mestrer de fleste europeiske språk, men også russisk. Runa Sorthe og Peter Johnston har hovedansvaret for kjøp- og salg av eiendommer mot det norske markedet.

Folk liker Spania for det varme klimaet, den vakre naturen, de kulinariske herlighetene og så klart også spanjolene som er gjestfrie. Nord-europeere har hatt en forkjærlighet til Spania siden charterturismen skjøt fart på 1970-tallet. På 2000-tallet ble Thailand og Tyrkia populære, men nå er Spania mer populært enn noensinne. Spania er et trygt land å bo i, med strender og shopping i verdensklassen. Landet er rimelig, og alle kan unne seg et glass vin og en god middag ute på restaurant, sier jurist og daglig leder Peter Buresten.

Attraktivt i høysesong:

Boligen kan finansieres gjennom utleie

Buresten forteller at Marbella, Benahavis og Estepona er de desidert mest populære områdene for kvalitetsbevisste kjøpere og investorer. Han sier mange finansierer boligene sine ved utleie: Det er enkelt å få en svært god pris i påsken og fra starten av juni til midten av september.

Marbella er fremdeles rimeligere enn feriesteder i Frankrike og Italia. Derfor ser vi mye internasjonal kapital som investeres i området, og her er det lurt å følge de store investorene. Hotellkjeden Four Seasons investerer nå 600 millioner euro i et nytt hotell i Marbella, og den greske hotellgiganten Ikos investerer 150 millioner i et nytt hotell i Estepona, sier han.

Marbella Estates veletablerte historie og internasjonale orientering har gitt selskapet et solid fundament.

Rundt 75 prosent av våre salg er gjennom anbefalinger fra tidligere kunder. Det er vi ydmyke og stolte over. Vi gjør virkelig alt vi kan for å ta vare på kunder fra første kontakt. Å sørge for et trygt kjøp for våre kunder i Spania er vi opptatt av, og selve overføringen avgjøres med en notarius publicus. Hvis du kjøper en eiendom som er under konstruksjon, får du en bankgaranti fra en AAA-vurdert bank til den er ferdigstilt, sier Peter Buresten.

Nylig fikk Marbella Estates oppdraget med å selge en av Marbellas største eiendommer for en norsk milliardær bosatt i London.

De fleste av våre kunder har alltid kommet fra Norge og Sverige, men de siste årene har vi sett en betydelig økning i kunder fra Nederland og Belgia, sier han.

Unngå «soveroms-agenter»:

Bruk en erfaren og registrert megler

Peter Buresten sier det er viktig å kontakte et erfarent eiendomsmeglerfirma med etablerte kontorer. Alle registrerte meglere samarbeider, så hvis du er fornøyd med din registrerte megler, kan megleren vise deg alle egnede eiendommer– en tjeneste som er helt gratis.

Unngå det vi kaller soveroms-agenter. Det er uregistrerte opportunister som har et nettsted med andre selskapers varer til salgs. De jobber via mobiltelefon og har ikke kontorer å møtes på. Spania har begynt å løse problemet, men det eksisterer fortsatt, sier Buresten.

Foto: Peter Buresten
WordPress Ads