Slik gjorde Tor Jacobsen (50) et trygt boligkjøp i Spania

Tor Strand Jacobsen (50) fra Oppegård ønsket feriebolig i et land med varmt klima og mange soldager. Derfor kjøpte han og familien leilighet ved La Zenia Beach i Spania. Han sier meglerfirmaet CostaBlancaSol.no sørget for en trygg kjøpsprosess fra A til Å.

Foto: Costa Blanca Sol

Tekst Ann-Magrit Berge

Costa Blanca Sol har formidlet boliger i Spania i snart 10 år, og har spesialisert seg på salg av nye boliger fra anerkjente spanske utbyggere.

Vi valgte det meglerfirmaet som sørget for det mest seriøse inntrykket, og som hadde best lokalkunnskap om La Zenia, Cabo Roig og Torrevieja. For oss var det viktig at boligkjøpet ble gjennomført juridisk trygt– men selvfølgelig også at vi traff riktig med beliggenhet, basert på ønskene vi hadde om infrastruktur og servicetilbud i nærområdet. Kontakt med megler og firma har vært ryddig og positivt gjennom hele kjøpsprosessen, sier Tor Strand Jacobsen.

Han kjøpte den nye leiligheten på 75 kvadratmeter i 2016. Den har 2 soverom og 2 bad, og er del av et eksklusivt boligkompleks.

Foto: Tor Strand Jacobsen

Lei av pakketurer – men ønsket ikke hytte i Norge

Etter mange år med pakketurer til sydlige strøk, forteller Tor Strand Jacobsen at hele familien ønsket et fast, eget sted å reise til.

I motsetning til en del venner av oss som valgte feriebolig i Norge, så ønsket vi et stabilt klima med varme og mange soldager hele året. Det gjorde at Costa Blanca i Spania ble det helt naturlige valget. Kort reiseavstand var av betydning, slik at også weekend-turer ble realistiske å gjennomføre, sier han.

Med kun 3 til 4 timers flytur fra alle Skandinaviske hovedsteder, og flere direkte flyavganger fra en rekke byer i Norge, er det enkelt å komme seg til Costa Blanca. Spania har det varmeste klimaet i Europa, med flest soldøgn. Vakker og variert natur, en mengde frilufts- og kulturopplevelser, shopping og badeliv – ikke minst en spennende mat- og vinkultur:

Det er ikke så rart at Spania er det mest populære landet for boligkjøp i Europa blant skandinavere. Når fritidsboligen ikke er i bruk er det gode muligheter for å la investeringen helt eller delvis dekkes av utleie, sier Harald Mathisen, daglig leder for CostaBlancaSol.no, og tilhørende investeringsselskap HM Invest Holding AS.

Høy integritet – god lokalkunnskap 

Tor Strand Jacobsen kan gjerne anbefale CostaBlancaSol.no til andre nordmenn som vil kjøpe fritidsbolig på trygt vis i Spania.

Vi fikk så mange gode og praktiske råd hele veien som var veldig til hjelp for oss. De satte oss i kontakt med norsktalende ansatte i spansk bank og hos advokatkontor. Alt ble meget godt tilrettelagt og ivaretatt. At firmaet har lokal forankring gir en ekstra trygghet, sier han.

Han synes meglerfirmaet strekker seg langt i å gi god kundeservice selv etter kjøpet er gjennomført.

Fremdeles etter snart 4 år som eiere, er vi stadig velkomne til å kontakte CostaBlancaSol.no hvis vi trenger praktiske råd. Det sier egentlig alt om påliteligheten og integriteten til firmaet, sier Strand Jacobsen. 

Harald Mathisens beste tips til deg som aldri før har kjøpt bolig i Spania, er å finne godt ut av motivasjonen for kjøpet, slik at du finner en best mulig egnet bolig for dine behov: Skal du bruke boligen til utleie primært? Eller som et feriested? Kanskje vil du ha en permanent base i Spania?

Gjør grundig forarbeid, sjekk ut mange ulike lokasjoner og bruk en uavhengig rådgiver. Husk at du ofte må se på flere boliger før du finner drømmeboligen. Ikke kjøp usett, og vær kritisk til selgers beskrivelser. Still så mange spørsmål som mulig på visning, ta bilder og bruk gjerne en sjekkliste. Tenk på nærhet til offentlig transport, flyplass, supermarked, strand og restaurant. Og betal aldri depositum før du er virkelig sikker på og har sett eiendommen, sier Harald Mathisen.

Han forteller CostaBlancaSol.no gjerne bistår kjøper gjennom sine juridiske samarbeidspartnere, slik at alle offentlige papirer utarbeides på norsk.

Å kjøpe bolig i et fremmed land kan være en utfordring og skape usikkerhet. Gjøres ikke alt riktig kan det i tillegg føre til økonomiske problemer for kjøper. Her er det viktig å støtte seg til erfarne rådgivere og selskaper som kjenner markedet, lover og regler, sier Mathisen.

Foto: Costa Blanca Sol

Foto: Harald Mathisen. Costa Blanca Sol.no
WordPress Ads