Trapp med garderobe, bod eller kontor

Foto: Escalia Lugo

Det siste nye innen trapper er integrert garderobe, bod eller kontor under trappa, fiks ferdig. Og enten du skal bygge ny bolig eller pusse opp en gammel, er dette virkelig noe å tenke på, for god utnyttelse av plassen vil alle ha.

Tekst Ann-Magrit Berge

Hagen AS er Nordens største trappeprodusent med 110 medarbeidere. All produksjon foregår i Stryn, men man har ni trappebutikker, blant annet et studio på Skøyen i Oslo på 1.200 kvm sammen med partnere. Det er sannsynligvis Europas flotteste trappestudio.

To brands
– Målet vårt var å lage kvalitetstrapper til gode priser, og Stryntrappa er etter hvert blitt et begrep. Den er bærebjelken og vi er fremdeles opptatt av å lage gode trapper til god pris, med god design. Vi har inhouse designere, og alle trappene må tilpasses hver enkelt kunde. Stryntrappa er det produktet vi selger mest av. Den koster fra 40.000 til 100.000 kroner avhengig av løsning, sier administrerende direktør John Herman Foss Hagen som er tredje generasjon i Hagen AS.

– For å nå den delen av markedet som velger arkitekttegnede boliger har vi valgt å ha en egen brand, Escalia. Det er en egen serie lekre trapper hvor du kan få akkurat den designen du måtte ønske, men det koster litt mer for det innebærer mer håndverk. Vi følger med på trendene, og de løsningene vi har på moderne trapper er mer påkostede, elegante løsninger som koster fra 100.000 til 200.000 kroner. Og alle trappene lages spesielt etter mål.

Gode løsninger
– Trendene går i mange retninger og det er ikke en stil, men vi ser at glass er blitt meget populært de senere årene, og at det å få belysning integrert i trappa på en fin måte er viktig. Der har vi utviklet noen bra løsninger. Luftige løsninger er et fellesbegrep, svevende trapper, og her passer glass bra. Folk er også mer interessert i kontraster. Trappa behøver ikke være i samme farge og tresort som gulvet, det kan være fint å bryte litt. Lyst gulv og mørk trapp eller omvendt for å skape kontraster, sier Foss Hagen.

Hagen AS har nylig lansert en smart ny tilvalgskolleksjon til Stryntrappa. I samarbeid med Hareide Design har de funnet fram løsninger som gjør at man kan utnytte plassen under trappa på en effektiv måte. Nå kan kundene i tillegg til trapp få ferdige løsninger med garderobe, bod eller kontor integrert under trappa. Denne løsningen har blitt veldig godt mottatt i markedet. Det er heller ikke uvanlig at folk som har begynt å pusse opp ønsker nytt gelender til trappa. Men det en ganske dyr affære, for normalt utgjør gelenderet ca. en tredjedel av trappekostnaden. Foss Hagen råder folk til å tenke over problemstillingen før beslutning om rehabilitering tas. Kanskje bør man bare male trappen og først skifte den ut om noen år. Eller skifte hele trappen nå og kanskje få en integrert løsning med garderobe, bod eller kontor.

WordPress Ads