Vår ekspertise gir deg trygghet

-Det er ganske mange meglere av forskjellige slag som tilbyr sine tjenester på Mallorca. Men vi er den eneste norske, og vi har 20 års erfaring. Derfor merker vi at stadig fler skandinaver søker seg til oss for hjelp når de skal handle fritidseiendom eller annen bolig i Spania.

Foto: El Limon

Tekst Jørn Wad

Eirik Teigen er direktør for El Limon, et meglerfirma som har bygget sin kompetanse i 20 år, og som er blitt et kjent begrep for dem som ønsker seg en bolig på Mallorca.

Foto: El Limon

Ikke dyrt

-Det første jeg har lyst til å nevne, er at mange synes å ha dannet seg et bilde av at alt er så dyrt her på Mallorca. Intet kunne være lenger fra sannheten. Mange boliger er såklart dyre, men det finnes også enklere løsninger – eller boliger som ligger litt inne i landet. Reiser du 2 mil bort fra stranden, faller prisene sterkt, og du kan få deg et spennende hus til rundt millionen. Da må du rimelig nok regne med litt oppussing, men det må du på den annen side også gjøre om du satser på noe som er 4 ganger så dyrt, og ligger nær stranden. Så her er det opp til deg selv hvilket ambisjonsnivå du har, og du skal være sikret en god handel uansett.

-Hva er forskjellen på dere og andre meglere når det gjelder selve prosessen?

-Det er flere, men la meg starte med det faktum at vi KUN jobber for kjøperen. De aller fleste meglerne her nede jobber for selgeren, og dermed er det klart at man har noe annerledes interesser. Blant annet har vi sett eksempler på at gebyrer og slikt som loven sier at selgeren skal betale, blir krevet av kjøper. Og når Ola nordmann står overfor et krav som selger og megler er enige om, kan det fort skje han betaler. Slikt blir det fort en del penger av, sier han ettertenksomt, og understreker at det er en problemstilling man ikke kommer opp i ved å bruke El Limon.

Service

-Men du nevnte at det er flere forskjeller?

-Ja, vi har for eksempel en svært høy servicegrad. Jeg kan nevne at jeg nettopp har gjort en avtale om å bistå en dame som skal kjøpe seg en bolig i Madrid. I dette tilfellet har vi gjort en avtale om at jeg sørger for at hun får et spansk personnummer, og at hun får opprettet en bankkonto. Når alt er klart, reiser jeg til Norge en langhelg, og sørger for at hun underskriver dokumentene. Jeg er rimelig sikker på at det ikke er mange andre meglere som tilbyr en slik servicegrad, sier han med ettertrykk.

-Er det forskjell på hvordan skandinaver handler boliger?

-Å jada. Svenskene kan du gjerne komme i kontakt med ved å reise til en messe med en stand, og interessenter vil da dukke opp. Men nordmennene skal finne alt mulig på finn.-no eller andre steder på nettet. Når de så skal gjennomføre kjøpet, kommer de til oss.

-Får de hjelp av dere da? -Det får de. Vi håper jo selvsagt at de hadde kunnet velge en av de mellom 300 og 450 boliger vi har tilgang til (varierer litt over tid), men det  klart de får hjelp uansett. Folk i vår bransje lever av omdømme, og når mulige kunder hører om hvordan vi hjelper den ene etter den andre på en god måte, er jeg ganske sikker på at kundemassen vil fortsette å øke, slår han fast.

Foto: El Limon

Etterspørsel

-Vil du si at etterspørselen etter fritidseiendommer øker også på Mallorca?

-Ja, generelt vil jeg si det. Vi er faktisk nå i ferd med å åpne vårt kontor nummer 2, og det gjør vi for å ta unna den økende etterspørselen, men også for at vi skal være lettere tilgjengelig for potensielle kunder. Det er viktig for oss at kundene trives sammen med oss, og vi tilbyr som sagt en servicegrad som går mye lenger enn de aller fleste konkurrentene. Det gjør vi fordi vi gjennom årene har oppdaget at folk setter pris på en så høy grad av service, kombinert med vår brede erfaring og kompetanse, som betyr at alle transaksjoner vi er involvert i, løper problemfritt gjennom systemet. Og skulle det dukke opp noe underveis, er vi på pletten for å sørge for at våre kunders interesser blir ivaretatt, forteller Erik Teigen. Han oppfordrer alle som har noe å spørre om, eller kanskje har funnet sin drømmebolig på nett, om å ta kontakt. Men har du ikke funnet det du leter etter, kan det kanskje hende du finner dem blant selskapets flere hundre boliger?

Palma
Alcudia
Foto: Erik Teigen
WordPress Ads