Boligkjøp i Spania vil alltid være en investering som lønner seg

Det forteller den svenske eiendomsmegleren Karolin Persson som har spesialisert seg på formidling av boliger på Costa Blanca og Costa Calida. «Karolin Persson» kan love deg trygghet gjennom hele kjøpsprosessen.

Foto: iStockphoto

Tekst Rita Tvede Bartolomei

 Som megler i Spania for skandinaviske kunder er det viktig å forstå hva disse kundene har behov for. Deres ønsker og krav til en bolig og til selve kjøpsprosessen er annerledes. Er man fra Skandinavia og skal handle med store penger i utlandet, er det veldig viktig at ingenting går feil og at de kan kommunisere med en megler som snakker et skandinavisk språk. Denne tryggheten er vi opptatt av å gi kundene våre, sier Karolin Persson. Hun har vært eiendomsmegler i Spania i 14 år, og har hjulpet skandinaviske kunder gjennom eget firma på Costa del Sol, siden 2013.

 

Trygghet gjennom hele kjøpsprosessen

Persson sier hun ønsker at menneskene som kommer til meglerfirmaet skal føle seg trygge gjennom hele kjøpsprosessen.
– Vi er med dem hele veien: Finner frem til det beste bostedet i samarbeid med kunden, sørger for at alt er orden med boligen før kunden gjennomfører et kjøp og hjelper til med alt praktisk papirarbeid. Som del av boligkjøpet tilbyr vi også advokathjelp, kontakt med bank, skjøteskrivning med notarius, innskrivning i eiendomsregister, innbetaling av moms, elektrisitet og vann, sier Karolin Persson.
Kunder kommer gjerne tilbake til meglerfirmaet i etterkant av et boligkjøp, fordi de ønsker tips og råd om å drifte en bolig i Spania.
– Heldigvis har vi et godt renommé, og tilliten vi får med kundene gjør at de føler seg trygge på å komme til oss – de blir som våre hjertebarn i flere år etter kjøpet. Mange vil gjerne pusse opp og ønsker tips om pålitelige firmaer for renoveringsarbeid. Kanskje trenger de ny varmtvannsbereder, eller de ønsker hjelp til å få oversatt noe. Alt dette hjelper vi dem gjerne med, sier Karolin Persson.

En investering som lønner seg på kort og lang sikt

Bolig i Spania beskriver Karolin Persson som den beste pensjonsforsikring man kan ha, og eier selv flere boliger i middelhavslandet. Karolin Persson har bodd i Spania siden 1998, og valgte å oppkalle firmaet etter seg selv, av en enkel årsak:
– Mange kjente til meg fra før av, etter at jeg hadde jobbet i flere år for et stort meglerhus i Spania. Dessuten ville jeg ha et firmanavn som skilte seg ut i det spanske eiendomsmegler-markedet, sier hun.
Firmaet formidler boliger i alle prisklasser: Fra luksuriøse villaer ved stranden til sjarmerende byleiligheter og boliger ute på landsbygda. Prisene varierer helt ned fra 70.000 euro til 3 millioner euro: Du får alltid mye bolig for pengene i Spania.
– Alicante er et ettertraktet sted å eie bolig, og området har det mildeste vinterværet i Spania. Samtidig er det heller ikke kvelende varmt på sommeren. Boligen kan leies ut i lengre og kortere perioder når man ikke bor der selv, sier Karolin Persson.
Hennes beste tips til norske kunder er å bruke god tid på å finne den perfekte boligen – men kanskje enda viktigere:
– Velg en bolig som passer for dine behov, og ikke en bolig som passer for andre familiemedlemmer, barn og barnebarn. Mange nordmenn vil ha 3 til 4 soverom så alle i familien kan bruke boligen. Våg å sette egne behov først, så du finner noe som er perfekt akkurat for dere. Da er det enklere å finne rett bolig til rett pris, sier Karolin Persson.

 

Karolin Persson

 

Vil du se aktuelle boliger på Costa Blanca og Costa Calida? Klikk deg inn på www.karolinpersson.com for flere typer boliger som er til salgs nå.

 

WordPress Ads