Nå er tiden for å investere i bolig på Kypros

Kypros er stedet i Middelhavet der det lønner seg å investere i bolig for tiden. Øysamfunnet er i utvikling med økende boligpriser, og det er attraktivt både å eie og leie ut.

Foto: Cyprus Estate Invest

Tekst Gunn IrenKleppe

– Kypros er et veldig spennende land, sier Ann-Veronika Steffensen, Founder og CEO hos Cyprus Estate Invest.
– Det er lønnsomt å investere. Man kan fortsatt få kjøpt bolig her fra 600.000 NOK, og vi merker stor prisstigningen hvert eneste år, forteller hun.
Boligmarkedet har noe for alle uansett ønsker og behov. Skatten er lav, og boligskatt betaler du bare en gang. Levestandarden er høy og kostnadene lave. Ifølge Steffensen får du en fem-retters middag inkludert all drikke på et femstjerners hotell til bare 250 NOK.
Nå er det også funnet olje og gass rundt hele øya.
– Prisene vil komme til å stige mye de neste årene. Det er nå det er riktig tid til å investere her, slår hun fast.

Fallgruver

Mange antar det er billigere å kjøpe direkte fra utbygger, men Steffensen advarer mot dette. Enkelte opererer med overpris for skandinaviske kunder, så det er ekstremt viktig å kjøpe gjennom seriøs formidler som er godt kjent i markedet og vet de faktiske prisene. Derfor kan Cyprus Estate Invest forhandle frem en bedre pris og inkludere fasiliteter som er en selvfølge i Norge, men ikke i Kypros.
– Vi er her for å representere kundene, og tar betaling av utbyggerne, aldri av kundene, understreker hun.
– Det er mye fallgruver, og vi vet om disse, slik at det blir en ryddig og hyggelig kjøpsprosess.
Selskapet forhandler også gode nedbetalingsplaner og på noen prosjekter kan de tilby banklån.
Det kreves lokal advokat, men kjøper du direkte fra utbygger får du utbyggers advokat. Cyprus Estate Invest bruker en frittstående advokat som representerer kunden, og som har lov å praktisere både i nord og sør.
Lovverket er 95 % britisk og de fleste snakker engelsk. Kypros er et av verdens tryggeste land, og for å kjøpe eiendom her må du ha ren vandelsattest.

Ønsker velkommen

Kypros ønsker utenlandske investorer velkommen.
– Vi selger ikke bare eiendom for privatpersoner, men også for firmaer som vil investere. Om du investerer minimum to millioner Euro, vil du få statsborgerskap for deg selv og hele familien, forteller Steffensen.
Dette gjelder Sør-Kypros hvor statsborgerskap gir EU-pass. Investeringsprogrammet finner du på cyprusestateinvest.no. Boligprisene i nord forhandles i GBP og i sør, EURO.
– Nord-Kypros er veldig spennende å investere i, men det vil ta noen år før de er på samme nivå som Sør-Kypros, sier hun.
Ved kjøp av bolig i Nord og Sør får du helårs oppholdstillatelse, dette organiserer advokaten.
– Det er attraktivt både å flytte til og investere i Kypros, understreker Steffensen.
Kypros har da også et behagelig klima med fantastiske blå flagg-strender og Europas reneste badevann. Luften er ren og naturen variert. Det finnes faktisk fjell der man kan stå på ski om vinteren. Flere fantastiske golfbaner over hele øya. Lukrative Spa og Casino hoteller. Kypros kan også skryte av sitt suverene helsevesen, og hele tre flyplasser.
– Det er også attraktivt å leie ut boliger, og dette kan en velge å gjøre selv, eller så har vi egne avdelinger som jobber gjennom Booking.com. Veldig mange tjener godt på dette, spesielt i høysesongen som er fra mai til og med november, sier hun.
– Cyprus Estate Invest bruker god tid til å avdekke motivasjon og verdier til hver enkelt, slik at alle får tilfredsstilt sine behov og ønsker før, under og etter salget.

Spesialtilbud for investorer

– I forbindelse med annonsen, har vi spesialtilbud for investorer frem til 30. juni. Dette tilbudet er i Paphos, og gjelder kun nye boliger. Vi gir deg en virtuell visning om du ikke har anledning til å reise. Eiendommen du velger kan du bytte inn til en annen ved et senere tidspunkt om ønskelig. Full juridisk støtte og ingen advokatutgifter. 25% off-plan prisavslag på boligen, og den vil bli levert fullt møblert. Selskapet dekker opp til 3000 Euro i reise, med en ukes overnatting i vår villa for visning, avslutter Steffensen.

Foto – Cyprus Estate Invest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WordPress Ads