Tro på fremtiden i piemonte

Piemonte er et attraktivt område i det nordlige Italia. Hos eiendomsmeglerfirmaet Case in Piemonte forbereder man seg på at grensene skal åpnes igjen og tilrettelegger for mer effektive visninger.

Utsikt fra Hansen-familiens eiendom i Piemonte Foto Thor Hansen
Tekst Gunn Iren Kleppe

– Det er trygt og godt å kjøpe i Italia og verden etter COVID går videre, understreker Eli Anne Langen, registrert eiendomsmegler og eier av Case in Piemonte.
– Folk er utrolig positive. Folk har tro på fremtiden. Det er klart, det er tøft for turistbransjen, «men vi tar det jo igjen», sier hun om holdningen generelt.
– Som meglere legger vi nå enda mer vekt på å forberede visningsturen i forkant for å ha færrest mulig visninger og bruke så kort tid som mulig «inne» i husene, og mer bruk av video og droner for å vise beliggenhet, etc. Det vil kreve enda mer av oss når det gjelder tilrettelegging og det vil være vårt hovedfokus i månedene fremover, forteller hun.
Innen folk kan komme på visning, tilbyr selskapet visning via videosamtale.
– Du er i hånda mi istedenfor ved siden av. Men det vil aldri erstatte en ordentlig visning, understreker Langen.
En mellomløsning er å legge inn bud for å sikre seg eiendommen med forbehold om visning. Det er også mulig å ordne overtakelse av bolig ved hjelp av prokura.
– Vi kan ordne hele prosessen uten at du er der, forteller Langen, men det aller beste er å være til stede.

Kan man gjøre et godt kjøp nå?

Ifølge Langen er italienerne vant med at det går et år eller to å selge hus, men hun tror det kan bli noen prisjusteringer der folk har mistet jobben.
– Det er større muligheter for å gjøre et godt kjøp nå i tidlig etterkant enn om man venter et år, mener hun, og for eiendom som har vært lenge på markedet er det første mann til mølla.
Stort sett holder de fleste igjen for øyeblikket, men Langen tror ikke prisene kommer til å falle noe særlig. Selskapet opplever pågang av byfolk som ønsker noe på landet. Dermed er det litt press på eiendommer utenfor bykjernen.

Hva med langtidsinvestering?

Piemonte har opplevd økt popularitet, spesielt etter at området fikk UNESCO-status.
– De senere årene har turismen økt. Men prisene er nede i en «all-time low» fordi det er mye på markedet. Jeg tror på prisoppgang om noen år. Når man tenker minimum fem år frem i tid, så vil det være en god investering, mener Langen.
I det siste har hun observert en trend der folk kjøper gamle hus og pusser opp.
– Om noen er villig til å ta på seg oppussingsjobb, kan man få en kjempeinvestering. Man får en bolig til under 100 000 Euro, og kan selge igjen med overskudd, sier hun.
– Vi har veldig bra bredde på det vi har av eiendom. Har vi ikke selv, så hjelper vi med research gjennom våre kontakter og samarbeidspartnere, forklarer Langen, som tror det vil bli enda større fokus på eiendommer på landet, ren natur, åpne områder, og muligheter for turer og utflukter.
– Slik sett er Piemonte ideelt med nærhet både til fjell og sjø, påpeker hun.

Trygghet med norsk megler

Langen tror norske kunder finner trygghet i å bruke norsk megler.
– Vi legger opp til å «holde deg i hånda» hele veien frem til endelig overtagelse og følger også opp kundene våre i etterkant, samtidig som vi har etablerte kontakter som kan hjelpe med utleie og eventuelt pass av hus og hage, forteller hun.
Folk som har kjøpt eiendom i området virker svært fornøyde. Jan-Eirik Timm med familie overtok en nydelig eiendom utenfor Costigliole d’Asti for 1,5 år siden. Den har vært flittig brukt og sommeren var planlagt der nede. Nå blir det mest sannsynlig høsten istedenfor, og de gleder seg enormt til å komme ned til de vakre bølgende vinmarkene igjen.
Thor Hansen med familie kjøpte eiendom i vakre Piemonte for tre år siden. De har fokus på turisme og produserer både vin og hasselnøtter. Denne sesongen blir spesiell, men de kan ikke tenke seg et bedre sted å være akkurat nå. Markene stelles i strålende solskinn, og tilgangen på god mat og vin er upåklagelig.

Eli Anne Langen, sertifisert eiendomsmegler, Case in Piemonte. Foto Frederica Quaglia
WordPress Ads