Boliglån til drømmeboligen i utlandet

Mona Eriksen fra DNB gir oss et innblikk i hvordan du kan få boliglån til din drømmebolig i utlandet.

Foto: iStockphoto

Tekst Jan Helge Lillevik

Selv om verden virker som om den står stille og markedet har fått en liten knekk, er det allikevel mange som tenker på å realisere sine drømmer om en fritidsbolig i sydligere strøk. Så om du drømmer om hus i utlandet, bør du lytte til ekspertene. En av dem som kan mye om dette temaet, er Mona Eriksen som jobber for DNB Luxembourg. Hun har over ti år med erfaring i å hjelpe kunder å få boliglån til ferieboligen i utlandet.

Vi kan hjelpe deg med finansiering av ferieboliger i Frankrike, Portugal og Spania. Spania, er det største ferieboligmarkedet for nordmenn, og deretter Frankrike som nummer to.

Hva skal til for å få boliglån til bolig i utlandet?

Det viktigste når du skal kjøpe fritidsbolig i utlandet, er å forberede seg godt, og starte prosessen med å søke om finansiering, akkurat slik du gjør i Norge, sier Mona.

DNB Luxembourg finansierer med pant i den boligen du kjøper ute og da beholder du som kunde fleksibilitet i «hjemmeøkonomien». Vi finansierer inntil 70% av kjøpesum/takst og I tillegg til 30 % egenkapital må du ha midler til å dekke kjøpskostnadene.

Husk; prisen du ser på Finn.no er prisen i norske kroner og der er ikke omkostninger i forbindelse med kjøpet regnet inn. Du må legge til ca. 10 – 15 % litt avhengig av hvilket land du kjøper i.

Valutasvingninger for boliglån i utlandet

Kjøper du feriebolig i utlandet kan det være fornuftig å låne i samme valuta. På den måten vil du begrense din valutarisiko dersom du selger boligen og skal innfri et lån i samme valuta. Du vil imidlertid ha valutarisiko på betjening av lånet.

De fleste kundene våre er norske med inntekt i norske kroner. Derfor bør din økonomi også kunne tåle at valutakursen svinger noe. Det er smart å legge seg opp en buffer som kan ta unna de største svingningene.

Dersom du bestemmer deg for å leie ut, vil det være smart å leie ut boligen i Euro, da utgifter til vann, strøm og eiendomsskatt skal betales i Euro.

En ting å huske på ved boliglån for feriebolig i utlandet

Å ta opp boliglån for boligkjøp i utlandet kan være utfordrende, så derfor kan det være godt å ha noen med erfaring til å hjelpe deg.

Bestemmer du deg for å kjøpe en bolig i et av de tre landene som er nevnt her, er du velkommen til å kontakte oss for en prat, sier Mona. 

Du trenger ikke å ha funnet en konkret eiendom i første omgang. Vi kan gi deg et finansieringsbevis som ofte kan være en fordel i forhandlinger når du skal gjøre et godt kjøp.

Det finnes nok av feller for deg på veien, så derfor er det viktig med en god støttespiller eller et helt team av støttespillere.

Det er mye å passe på, mye som er annerledes enn det å kjøpe bolig i Norge. Vi har erfaringen og et godt og trygt nettverk av fagfolk.

Vi vil jo gjerne hjelpe kundene våre å finne de beste løsningene for dem. Ta kontakt med oss. Vi har mange gode råd å dele med deg, avslutter Mona. 

Du finner oss på  www.dnb.no/lu

       

Foto: DNB Luxembourg. Mona Eriksen fra DNB.
WordPress Ads