DEN ULTIMATE LIVSSTILEN – KYPROS

Klimaet er som på Kanariøyene. Det er enkelt å komme dit, flyturen er kort,
boligprisene er blant de laveste rundt Middelhavet. Leveomkostningene er lave, levestandarden høy, det er liten kriminalitet og alle snakker engelsk.

Tekst: Ann-Magrit Berge

Ann-Veronika Steffensen er grunnlegger og administrerende direktør i Cyprus Estate Invest. Hun har mange års erfaring innen salg og er etablert på Kypros.    

Det er viktig at kundene velger en agent som kjenner øya, boligmarkedet, lovverket og kjøpsprosessen her, sier Ann-Veronika Steffensen.

Korte avstander

Kontoret til Cyprus Estate Invest ligger i Paphos sørvest på øya. Det er to flyplasser her, den ene ligger i Larnaca rett ved Aya Napa som mange nordmenn kjenner. Hit kan du fly direkte enten med charter eller Norwegian. Paphos har også egen flyplass dit lavprisselskaper som Ryanair flyr via Stansted i England.

God investering

Jeg etablerte selskapet i Paphos som har frodig natur og høye fjell, samt en fantastisk golfbane som mange nordmenn kjøper hus i tilknytning til. Øya er for tiden inne i en rivende økonomisk utvikling, så å investere i feriebolig på Kypros er både en god personlig og økonomisk investering. Boligprisene her øker årlig og har ikke falt på grunn av Koronaen, men det er klart at markedet har vært roligere i en periode.

Automatisk oppholdstillatelse 

Hvem kjøper feriebolig på Kypros?

Kundene våre er alt fra enslige til barnefamilier og litt eldre, i tillegg til investorer. Kjøper du bolig får du automatisk oppholdstillatelse. Det er billig å kjøpe feriebolig her, du betaler bare eiendomsskatt på 6 prosent en gang, året etter at du har kjøpt boligen. Det tilbys banklån til 2-3 prosent rente med tilbakebetalingstid opp til 15 år, avhengig av egenkapital.

Stort sett eneboliger 

Hva slags ferieboliger kjøper nordmenn?

Da prisforskjellen på enebolig og leilighet ikke er så stor, foretrekker de fleste å investere i enebolig. En ny enebolig av meget god kvalitet med tre soverom og svømmebasseng koster ca. 3 millioner kroner. De fleste ønsker hus med god plass opp i fjellsiden med flott utsikt og basseng. Vil du ha hus i strandkanten blir det dyrere, men avstandene er jo ganske korte her på øya, sier Steffensen.   

Godt utleiemarked

Hvordan er utleiemarkedet?

Mange leier ut ferieboligen på ukesbasis når de selv ikke bruker den. Dette ordner utbyggerne og de som leier ut tjener gode penger på dette. Sesongen varer fra april og ut desember, og temperaturen her er som på Kanariøyene.

Fantastisk klima

Hvorfor velger kundene Kypros?

Først og fremst på grunn av det fantastiske klimaet. Det er billig å leve her og lokalbefolkningen er veldig hyggelig, hjelpsom og imøtekommende. Det er lite kriminalitet og veldig trygt å leve her. Fordi øya har vært en britisk koloni snakker alle engelsk og 97 prosent av lovverket er fremdeles britisk.

Oppfyller drømmen

Hva hjelper dere huskjøpere med?

Vi hjelper dem først og fremst med å få oppfylt sine drømmer om en bolig i sydlige strøk. Det er flere fallgruver ved kjøp av bolig i utlandet, disse vet vi om og er her for å trygge kjøpet. Vi kartlegger kundenes ønsker og behov for så å invitere dem på visningstur. De betaler flybilletten selv og vi spanderer tre dager på hotell. Ønsker de et lengere opphold ordner vi en spesialpris.

Supert klima

Vi gjør kundene godt kjent i dette avslappende, vakre miljøet som er så rik på historie, flott arkitektur, deilig mat og vakker natur, avslutter Ann-Veronika Steffensen, som gleder seg til igjen å se nordmenn på Kypros. 

WordPress Ads