Hvordan velge riktig kjøkken?

Foto: Mobalpa Kjøkken & Bad

Ved valg av kjøkken er det viktig å velge noe du selv liker, ikke noe du tror en fremtidig kjøper vil gå for. En kjøkkenkonsulent kan gi gode råd og her er det viktig med åpen dialog om budsjett, ønsker og behov.

Tekst Gunn Iren Kleppe

Vi spurte Vigdis Wollan, Teamleder for Mobalpa Kjøkken & Bad om hvordan velge riktig kjøkken.

– Det er veldig individuelt. Derfor er det viktig for oss å bruke tid sammen med deg, svarer hun.

Kjøkken er mer i vinden for tiden og løsningene blir stadig mer personlige. Folk skifter også ut kjøkken oftere. Tidligere gikk det gjerne 20 år, nå er vi nede på åtte.

– Vi bytter jo bolig hyppigere nå. Når vi bytter bolig, så ønsker vi gjerne noe nytt—et hjem med nytt interiør som reflekterer personlighet og stil.

Og behovet for å skreddersy for å tilpasse små og utfordrende løsninger blir bare større.

– Befolkningen blir jo stadig større det er en tendens til at vi bor mindre og trangere, påpeker hun.

Unik variasjon
– Våre skap kommer i bredder fra 15 til 120 cm, og har en svært stor variasjon i både høyder og dybder. Dette gjør at vi kan komme med gode løsninger for de fleste kjøkken, forklarer Wollan.

Mobalpa har et konsept som lar deg ha ulike ‘brukssoner’ i samme allrom. Du kan også fortsette den røde tråden fra kjøkkenet videre inn i andre rom og benytte deg av de forskjellige breddene og dybdene for å lage andre faste møbler som tv-benker, bokhyller, skap og hyller.

Det finnes også matchende bord, stoler og barkrakker. Mobalpa har åtte prisklasser å velge mellom og det er som regel frontene som styrer prisen. Showroom finner du på Ski og Grini.

Mobalpa er noe annet enn det tradisjonelle kjøkkenet. Stilmessig er det litt strammere, mer kontinentalt. Mobalpa tilbyr også klassiske fronter men hovedtyngden ligger på de glatte frontene.

Av trender er tendensen nettopp litt strammere med litt mørkere overflater både i trestruktur og glatte fronter.

– Vi selger mye sorte/mørke kjøkken med både glatte og matte overflater. Grepløst er det stor etterspørsel på. Det er det jeg ser komme nå, forteller Wollan.

Høyglans er fortsatt aktuelt, selv om hun lenge har trodd det var på vei ut.

Velg noe du liker
Wollan opplever at folk er opptatt både av funksjon og utseende. Det hun ser folk gå lei av er når de velger kjøkken etter hva de tror en fremtidig kjøper vil foretrekke.

– Velg noe du liker, i din stil, du blir ikke lei av det. Stol på dialogen mellom deg og konsulenten. Vi vil gjerne litt under huden på deg for å finne ut av hvordan akkurat du (og dine) bruker kjøkkenet. Dette for å gi deg et kjøkken du kan leve lenge med, understreker hun.

Sammen med kjøkkenkonsulenten kan dere diskutere løsninger, budsjett, behov, fronter, spesielle ønsker og hvor mange som skal bruke kjøkkenet.

– Det er så personlig og individuelt, derfor bruker vi tid, sier hun—du skal tross alt være fornøyd i noen år.

Dette bør du tenke over
Du bør tenke gjennom behovet for kjøl og frys. Skal du skal ha integrert, står de inne i et skap og får mindre volum. En trendens er at folk ønsker doble stekeovner, enten over eller ved siden av hverandre. Induksjon er også populært. Dessuten bør kildesortering vurderes. Ellers er det mye lekkert å velge mellom i strømkontakter, som ikke trenger å være så synlige. Betjeningshøyde av hvitevarer er også viktig.

– Vi er forskjellige. Det kommer godt med at vi har så forskjellige skrog, slik at vi som regel kan planløse litt ugunstige og vanskelige rom, sier Wollan.

– Kommunikasjon er viktig for oss. Det kommer godt med, slik at vi kan luke ut mulige overraskelser tidlig i prosessen.

Wollan anbefaler å ta med ønskeliste og plantegning med så nøyaktige mål som mulig. Ved å sitte sammen med kunden og tegne i 3 D ser man hvordan det blir. Da er det også enkelt å gjøre endringer. Hun anbefaler også hjelp med montering, så slipper du å tenke på det selv.

WordPress Ads