NORSK NATUR MED SPANSK KLIMA I ALBIR

Skal du kjøpe bolig i Spania er det viktig å velge en megler du er trygg på og som jobber godt for deg, helst noen med lang erfaring i bransjen.

Foto : Albir Confort

Tekst: Gunn Iren Kleppe

Første råd når du skal kjøpe eiendom i Spania er å oppsøke norsk megler eller boligformidler, ifølge Torill Espeland, salgsansvarlig for nordisk marked hos Albir Confort.

Du bør passe på at den megleren du kontakter har vært en stund i bransjen. Det er feller man kan gå i hvis man ikke er erfaren, advarer hun.

Man må føle seg trygg på megleren sin når man er på boligjakt.

Albir Confort har eksistert i snart 30 år og selv har Espeland vært i området i 20 år. Selskapet formidler alt fra tomter til nybygg og bruktbolig, renovasjonsobjekter, luksusvillaer og hotell. Og som eiendomsformidler kan Espeland selge alt som er for salg i Spania, til forskjell fra hjemme.

Området

Vi har norsk natur med spansk klima. På vinteren her kan man ha det akkurat som en nydelig norsk sommerdag, sier Espeland fornøyd.

Kanskje ikke så rart at pensjonister gjerne tilbringer et halvt år her om vinteren.

Vi har alt man trenger innen gåavstand, tilføyer hun.

Det er enkelt å komme seg dit med fly til Alicante og det er svært gode forbindelser med offentlig transport. Det er også fint å sykle i området og langs stranden er det flotte promenader.

Albir har både hav og fjell, og ifølge Espeland kan du ta en fjelltur og gå rett ned og ta en dukkert etterpå. Området er et eldorado for å sykle i fjellene, og her er det også mange turløyper.

På havet er det mange muligheter for vannsport. Albir og Altea har rullesteinstrender og et mindre parti med grovkornet sand. Langgrunne sandstrender finner du i Benidorm, Vila eller Calpe.

Godt forarbeid

Å finne drømmeboligen krever godt forarbeid. Espeland finner ut av kriteriene lenge før ankomst og sorterer bort uaktuelle boliger.

Kunder kan bo hos oss gratis i to-tre døgn mens de ser på boliger. Vi jobber effektivt og strukturert, understreker Espeland, som holder løpende kontakt og følger opp.

Første gang er alt gjerne litt mer ukjent. Myndighetene i Spania har to krav: Man må åpne spansk konto og ha NIE-nummer. Vi hjelper til med begge deler. Vi hjelper til med alt fra A til Å, forsikrer hun.

Vi er her etter overtakelse også. Hos oss har vi folk som jobber fast med aftersale. Plutselig har du ny bolig i et nytt land, da er det viktig at vi er der.

Albir Confort tilbyr hele spekteret av tjenester, inkludert vaktmestertjenester. De tilbyr også kort- eller langtidsleie. For kjøpere som ønsker å leie ut, hjelper de med nøkler, inn- og utsjekking, arrangerer med vaskebyrå og gjør klart for gjester. Under koronaepidemien hjelper de også kunder med å lufte ut, renne vann, med mer.

Korona

Under koronaepidemien har pågangen overgått forventningene, og flere kjøper usett. Espeland sender kundene linker til eiendom som kan passe. Er det interesse, drar hun på visning og snakker med kundene via facetime eller tar opp video.

Jeg prater med dem akkurat som om de er til stede. Det funker veldig greit. Det er et meget godt alternativ. Man må bare være kreativ og finne nye løsninger, sier hun.

Kjøpet kan også gjennomføres uten at du er til stede. Ved å betale 10 % av kjøpesummen, låser du eiendommen, og med fullmakt kan Espeland signere for deg. Dette kan gjøres uavhengig av korona.

I tillegg har selskapet egen forsikringsagent, og for ekstra trygghet tilbys Covid-forsikring som kan kjøpes for en måned om gangen.

WordPress Ads