Bolig i Italia

Har du en drøm om å kunne pensjonere deg til en av Europas mest historiske land eller regioner? Eller kanskje du vil ha et sted hvor du kan feriere i Nord-Italias fantastiske landskap?

Tekst JH Lillevik,

Selv om vi går gjennom en periode nå med lite reise og isolasjon, gjør flere nordmenn drømmen til virkelighet og Eli Anne Langen, eiendomsmegler for Case in Piemonte, gir deg råd og tips om hvordan det gjøres.

Det er flere og flere som kjøper fritidsbolig her, mange med tanke på å bruke det over lengre perioder etter hvert og/eller som samlingssted for familien som kanskje er spredd over hele verden. Noen tar også skrittet fullt ut og flytter ned for å drive vingård, en liten B&B eller annet innen turisme, forteller Langen.

Virtuelle visninger

Det er utrolig mange utfordringer for mange bransjer, spesielt på grunn av pandemien, men Langen kan forteller om hvordan eiendomsbransjen har løst det. Å få nordmenn til å kjøpe boliger i et land som de kanskje ikke kan reise til, er ikke uten problemer.

Det er fremdeles vanskelig for kjøper å reise fysisk, til og med innenlands, så restriksjonene setter selvfølgelig spor. Utfordringen nå er vel å presentere eiendommene best mulig, holde kontakt med kundene og holde de «varme» frem til de får muligheten til å komme. Vi har mange virtuelle visninger, noe som vi tar med oss videre som nyttig lærdom, og viktigheten av gode bilder, presentasjoner og video fra eiendommene har blitt essensielt.

Det som er helt nytt er at vi selger eiendommer «usett», man har sett video og kanskje hatt en virtuell visning, men ikke sett selve eiendommen i virkeligheten. En tredjedel av alle omsatte eiendommer hittil i år har vi solgt uten fysisk visning!

Endringer i markedet

Alle land har merket det på kroppen hvordan pandemien har endret folks handlemønster, hva de er ute etter og generelle arbeidsvaner.

Vi merker at vår kunder har gjort utrolig mye mer research før de kontakter oss. De vet hva de vil ha. Før kunne det være vanskelig å vite hva en kunde ville ha, men det virker som om at kunden nå gjerne vet hvor de vil bo og hva slags bolig de er ute etter. Vi trenger ikke lenger å vise så mange boliger som vi gjorde før pandemien, forklarer Langen.

Langen tror også at behovet for hjemmekontor, har åpnet øynene for at arbeidsvaner kanskje vil forbli endret også etter pandemien.

Kanskje det vil være slik også i framtiden, og at mange da vil skjønne at de kan ta arbeidet med seg til et hjemmekontor i en villa i Nord-Italia. Man kan jo tilbringe to uker på hjemmekontor med dagens teknologi og jeg tror dette vil fortsette også når vi kan reise mer friere.

Hvorfor Italia?

Mange vil nok også spørre seg om hvorfor de burde velge Italia framfor de mange andre middelhavslandene. Langen er tydelig begeistret for området hun jobber i.

Italia er utrolig variert, og jeg kan egentlig ikke uttale meg om annet enn Nord-Italia som er mitt nedslagsfelt. Piemonte og Valle d’Aosta ligger sentralt i Europa og er lett å komme til, samtidig er det nært til det meste, fjell, sjøer, nære kysten, nydelige viner, deilig mat, hyggelige mennesker og godt klima.

Det er ikke bare alt man kan gjøre, spise eller drikke som gir Italia en fordel, mener Eli Anne Langen.

Eiendomsregisteret er meget godt! Selv om det er mye byråkrati er registrene tilgjengelige og godt oppdaterte slik at man er trygge på hva man kjøper. Der kan man spore opp hvem som har eid bolig langt tilbake i tid og ha en trygghet for hva man kjøper.

Om man ikke er kjent i Italia, så anbefaler jeg at du tar kontakt med en eiendomsmegler, gjerne som oss som jobber med norske kunder, slik at de kan hjelpe deg gjennom prosessen, avslutter Langen.

WordPress Ads