Drømmebolig i Tyrkia?

Det er nok mange som går med drømmer om å feriere i varmere strøk om dagen, spesielt siden vi har tilbragt så mye tid innestengt på grunn av pandemien.

Tekst JH Lillevik

Den drømmen kan jo kombineres med en bolig i disse varmere landene. Det typisk norske ville jo vært en bolig i Spania, men Alanyahus’ Özlem Yousseinof kan gi deg mange gode grunner til å velge Tyrkia, og da spesielt Alanya, istedet.

Alanyahus har eksistert siden 2003 når Tyrkia begynte å selge eiendommer for ikke-tyrkere og siden da har nesten 1000 nordmenn og svensker blitt boligeiere. Vi formidler leiligheter, penthouse, hage-boliger og villaer i Alanya, Belek og Nord-Kypros.

Alanyahus er kanskje ikke det største selskapet i Alanya, men vi er helt klart stabile, forklarer Özlem.     

Nordmenn veldig velkomne

Det første som slår en når man tenker på å kjøpe en bolig er kanskje alle de utfordringene som finnes ved å kjøpe en bolig i utlandet, kanskje da spesielt i et land hvor kulturen er så forskjellig fra Norge.

Det er ikke så mange hindringer for nordmenn som ønsker å kjøpe. Det eneste er at prisene øker for hvert år i og med at kostnader for materiell øker. Ellers er det meget enkelt å kjøpe bolig. Både kontraktskriving og overføring av skjøte går veldig fort og enkelt.

En utfordring kan være at mange nordmenn er usikre på Tyrkia og dens politiske situasjon, men det går ofte mye på uvitenhet. Straks etter at folk kommer hit får de en helt annerledes syn på landet, kulturen og mennesker. Siden vår kultur fokuserer på helligheten av gjester, så er nordmenn alltid veldig velkomne og det merker våre kunder.

Trygghet

Det finnes mange ting som man kan bekymre seg for når det gjelder ikke bare det å kjøpe bolig i et fremmed land, men også det å reise dit. Özlem forteller om alle de gode grunnene for at man skal gå for Tyrkia.

I begynnelsen var alle veldig usikre. Sakte, men sikkert begynte folk å tenke på hvor ønsker jeg å være ved neste pandemi eller en lignende situasjon? De begynte å vurdere hvor er det enkelt å dra med fly på et par timer. Det er nesten enklere å dra med fly til Tyrkia enn å dra på hytte i Norge. Det går direktefly både til Antalya og flyplassen Gazipasa utenfor Alanya.

De som har kjøpt/solgt gjennom oss online har vært overrasket om hvor enkelt alt har vært. Kjøpet kan gjennomføres uten at du er tilstede og ved å betale depositum kan Alanyahus med fullmakt signere for deg. Vi veileder med utstedelse av fullmakter og ser til at beløpen blir overført i tid.

Våre eiere føler seg veldig trygge her. Mange sier at det tryggere her enn å gå midt i natten i Oslo. Spesielt under pandemien har våre eldre eiere blitt imponert over hvor hjelpsomme vaktmestere var og at Tyrkia gjorde alt for å få de eldre til å føle seg trygge.

Billig sted å bo

Tyrkia er et av de landene som rager høyt på livsstandard, men allikevel har priser som man ikke blir skremt av.

Å bo i Tyrkia er meget billig i drift. For en 3-roms er de totale utgiftene på mellom 10-15 000 kroner inklusive fellesavgifter, strøm, vann og serviceavgift. Å spandere en dag på spa ca. 30-50 euro, eller ta en skjønnhetsbehandling er nesten ingen penger om man sammenligner med resten av Europa og Middelhavsområdet.

Boligene har høy kvalitet forholdsvis til prisen og ofte følger det med flere fasiliteter. Alle boligområder har i hvert fall felles basseng og ofte også innendørsbasseng, spa-område, bra utstyrte trimrom, lekeplass for barn.

Du får så utrolig mye flott for veldig lite penger. Fantastisk klima året rundt, smilende mennesker, god mat. Uansett hvor du bor er der alltid et marked på gaten en gang i uken med ferske frukter og grønnsaker fra fjelen for nesten ingen penger. 

Full service

Til slutt forteller Özlem om hvorfor de har så mange nordmenn som kontakter dem.

Mange av de som kjøper går med i vår service-system, som betyr at vi utfører kontroller av boligen hver annen uke, betaler alle regninger samt eierne har en skandinavisk kontakt direkte på kontoret. Jeg er født og oppvokst i Sverige, har bodd i Alanya siden 2002 og jobber aktivt med nordmenn siden 2006. Jeg fungerer som en brobygger mellom mine to kulturer, avslutter Özlem.

Foto: Alanyahus – Özlem Yousseinof.

WordPress Ads