Languedoc – Den ukjente regionen i Sør-Frankrike

Når du tenker på Sør-Frankrike, så er nok det første du tenker på enten Provence eller Rivieraen, men det finnes en region som ligger like ved som kanskje er bedre.

Praktfull og høy standard eiendom på over 300 m2 i boa, med to separate boenheter og oppvarmet basseng – i naturpark med fantastisk natur bare en halvtimes kjøretur fra strendene. Foto: FranskBolig

Tekst JH Lillevik,

Dette er et område som er populært blant andre europeere, men Frédéric Massé fra FranskBolig kan fortelle at dette er et område som kanskje mange nordmenn kan falle for.

Det finnes egentlig tre hovedområder langs middelhavskysten i Frankrike. Det er Provence, Riveraen og Languedoc. Languedoc er nå døpt om og blitt Occitanie. Dette er et område som sjelden blir nevnt i media når det gjelder eiendom i Frankrike, forklarer Massé.

Languedoc har mange særtrekk som man burde få med seg om man er nordmann og tenker på å kjøpe seg eiendom i Frankrike.

Vakkert landskap

En av tingene som tiltrekker mange til den mer kjente regionen Provence er det vakre og dramatiske landskapet. Dette er noe som også taler til fordel for Languedoc.

En av de første tingene jeg vil nevne er at det er minst like vakkert der som i Provence. Det er helt klart at Provence er vakkert, men det er utrolig vakkert landskap i Languedoc. Ikke bare landskapet heller. Strendene og landsbyene er også særdeles vakre. Landsbygda har også mye av det samme å by på, som vinranker og litt mer kupert landskap. Det kombinert med lyset gir Languedoc et mer dramatisk og vakkert utseende, forteller Massé.

Languedoc har også mye historisk å by på, sånn som det siste tilholdsstedet til katarene, festningen nord for Carcassonne. Det er også mange ruiner og slott som er spredt utover regionen.

Det kan jo være et problem for mange i f.eks. Cannes og lignende at man må tidlig opp for og slåss om plass på stranden. Det er ikke noe så stort problem i Languedoc. Og siden strendene er mye vakrere der, så er det veldig tiltrekkende.

Det er en skjult perle for nordmenn.

Klima

Det viktigste for mange nordmenn er jo selvfølgelig hvordan klimaet er. Vi som bor i det kalde nord liker jo godt å fantasere om et liv i varmere strøk, og Frédéric anbefaler da Languedoc.

Det er mye varmere i Languedoc enn i Rivieraen, spesielt da i månedene mellom oktober og april. Jeg blir alltid overrasket over at folk kommer til meg og forteller at de har tenkt å kjøpe i Spania fordi det er mye varmere der.

Men dette stemmer ikke. Det kan kanskje være 23 grader i Nice samtidig som det er 28 grader i Malaga. I Nimes eller Montpellier f.eks. er det ofte like varmt på samme tid. Det er godt og varmt store deler av året i Languedoc. Selv i januar kan det være rundt 20 grader og kanskje til og med høyere, flere dager i måneden.

Pris på bolig

Om man tenker på bolig i Frankrike, så er det kanskje budsjettet som stopper en. Eller kanskje du gjerne vil ha litt til overs for å leve. Da kan absolutt Languedoc være stedet for deg.

I motsetning til Provence og Rivieraen, hvor alt sammen av de fineste oppussingsobjektene er blitt pusset opp eller kjøpt opp, så har Languedoc fremdeles en del muligheter for å kjøpe boliger som kan være fantastiske prosjekter for noen.

Jeg har for eksempel en bolig til salgs som eieren vil ha rundt 785 000 Euro for i Languedoc, mens en tilsvarende bolig vil koste 1,5 millioner Euro ved Rivieraen. Dette er nettopp fordi det er en uoppdaget perle for mange, særlig nordmenn, avslutter Massé.

Frédéric Massé, FranskBolig Foto- FranskBolig

WordPress Ads