Et norsk boligkompleks i tradisjonelle Spania

Det er nok mange som har bildet av nordmenn i Spania som faller under pensjonister som har flyttet til varmere strøk og holder seg i sine egne enklaver, men det er ikke alltid slik. Nina Midttveit fra Selvaag Bolig forteller om et boligkompleks som fungerer i harmoni med lokalsamfunnet.

Tekst JH Lillevik

Prosjektet Alfaz del Sol, stod ferdig i 2006 og ble utviklet av Selvaag Bolig i samarbeid med spanske partnere.  Sameiet består av 153 leiligheter, bygget med norske kvaliteter, og ligger i kommunen Alfaz del Pi på den spanske Costa Blanca-kysten.  I dag er det et veldrevet sameie med dels fastboende og dels ferieleiligheter.

Populært blant nordmenn

Området hvor Alfaz del Sol ligger er et område som er veldig godt kjent for nordmenn og andre skandinaver, så selve overgangen er ikke så brå som kanskje å flytte til et helt nytt land, men det har også vært viktig for dem at de er en del av nærmiljøet.

Costa Blanca-kysten har vært populær blant nordmenn siden 60 tallet, og holder stadig en sterk posisjon blant nordmenn.   Ikke bare pensjonister, her er flere generasjoner, både de helt unge, barnefamiliene og de eldre.   Costa Blanca kysten strekker seg fra Torre de Horadada (sør for Torrevieja) og nord til Denia.  Spesielt er det enkelte områder som utmerker seg, Alfaz del Pi kommune (Albir) og Torrevieja for å neve noe.

Det vanlige bildet av nordmenn som bor Spania, som kanskje blir profilert veldig mye i media, er ikke noe som vi kjenner oss igjen i. Den stereotypiske nordmannen er kanskje en som ikke tar del i samfunnet her og bare lever isolert i norske enklaver. Vi synes det er viktig at vi er en del av det daglige livet til Alfaz del Pil og vi liker livet her.

Vakker natur

Spania er kanskje best kjent for strandlivet for mange nordmenn, men det er ikke det Midttveit er så opptatt av. Naturen og fritidsaktiviteter er også viktig.

Vi mener jo at vårt område er perfekt.  Vi har flott natur, helsebringende klima, nært hav og fjell, kultur og historie, og tilrettelagt for de som ikke snakker spansk i og med at der er mange som snakker norsk.  Mange tjenester finnes på norsk, noe som gjør det enkelt å bo her før man har lært seg språket.

Alfaz del Sol ligger også 5 kilometer fra nærmeste strand, så det er ikke så mange turister i området, men allikevel så nærme at det går fint å ta en dagstur til strandlivet. Ellers er det golf og andre aktiviteter som passer bra for alle aldre.

Fasiliteter og service

Alfaz del Sol er også bygd med de mest moderne standardene med norsk kvalitet i høysete. Dette kombinert med service som har utviklet seg under COVID, gir beboerne en god og trygg hverdag.

Det er utendørsbasseng som er oppvarmet hele året, så for de som overvintrer vil det være mulig å ta seg en dukkert midt på vinteren, selv om vinteren her ikke er så kald.

For de som ikke bor der hele året, så tilbyr vi utleieservice også til de som kjøper leilighet av oss. Det har også kanskje vært bekymring for okkupanter og lignende, men vi har tatt forhåndsregler for det med vakter og kameraovervåking, så det er en trygghet hos oss som kanskje ikke man finner andre steder.

Vi har hatt fokus på smittevern og tatt godt vare på de kundene vi har hatt nå gjennom siste året.  Hygienetiltak, informasjon, reiseregler osv.

Det å investere i en leilighet her på Costa Blanca er også en investering i helse.  Du får økt livskvalitet på grunn av vårt fantastiske klima med mer enn 300 soldager i året, og tilgangen på sunne råvarer og middelshavskosten.  Her blir man ikke nødt å holde seg inne på grunn av is og holkeføre, men kan nyte hele året utendørs om man vil, avslutter Midttveit.

WordPress Ads