Hva med en fritidsbolig på Spania? Kanskje er det enklere enn du tror

Castillo Homes har spesialisert seg på leiligheter og eiendommer på Costa Blanca, Torrevieja, Orihuela Costa og langs Middelhavskysten. Dette området kjenner de godt, og de vil gjerne hjelpe deg som drømmer om en fritidsbolig i Spania.

Tekst Åse Kari Gravråk

Castillo Homes ble etablert i Torrevieja i 2019 av Andrés Castillo. Han er selv daglig leder og selger i eiendomsfirmaet. De er i dag14 ansatte og har to datterselskaper – Castillo Holiday og Castillo Construction. Boligutvalget består av eiendommer, villaer, leiligheter, rekkehus og tomter. Med en stor investering i markedsføring og service av høy kvalitet har selskapet klart å vokse på kort tid og har blitt et kjent navn i området. 

Det skal være enkelt å være kunde hos oss, uansett om du vil kjøpe eller selge, renovere eller leie ut, sier Castillo. – Vi er veldig bevisst på å yte god service til alle våre kunder. Flere av oss snakker svensk, noe som forenkler kommunikasjonen med våre skandinaviske kunder.

Svensktalende

Alex Hashim bor i Sverige og har nettopp kjøpt ferieleilighet i Torrevieja. Han kan bekrefte at språkforståelsen var en betydelig fordel i kjøpsprosessen.

Jeg har fulgt Andres Castillo lenge og visste hva han stod for, at han var svensktalende var et stort pluss. Hele prosessen gikk veldig smidig og bra for meg som kunde.

Skal være like enkelt som hjemme

Å få kunden til å føle seg trygg i kjøpsprosessen er en avgjørende faktor, presiserer Andrés Castillo. Det viktigste er å ha en bra relasjon med en seriøs megler. Megleren tar ansvaret og sørger for at alle prosedyrer blir nøye fulgt fra første kontakt med kunden til overtakelse av boligen. Vi har kun private visninger, og når kunden har bestemt seg for å kjøpe legger han eller hun inn et bud. Det er mulig å prute på prisen. Når det blir enighet blir boligen reservert. 10% av kjøpesummen betales i depositum.

Servicepakke

Kundene får en servicepakke som inkluderer hjelp til det som trengs i kjøpsprosessen. Det kan være hjelp til nødvendig dokumentasjon og evt. oversettelse av dokumenter, det kan være hjelp til å skaffe spansk identitetsdokument og oppholdstillatelse, og det kan være hjelp til åpne en bankkonto og ta opp lån.

Det er ikke nødvendigvis slik at du må låne penger i Norge slik som mange tror, opplyser Castillo. – Vi bistår kundene våre med alt fra banklån til selve kjøpet og overtakelsen.

Den dagen du overtar boligen skal du føle at du har gjort et trygt kjøp. Dersom du har gitt oss ansvaret for evt. ombygging og renovering av boligen du har kjøpt, vil vår arkitekt inspisere for å sikre at alt er i orden før overtakelse. Når salget av eiendommen er behandlet, kan vi følge opp hvis det er noen endringer i levering, eierskap etc.  

Visning kan foregå digitalt

Det er ikke noe krav om at du må være fysisk til stede for å delta på visning. Mens Spania var stengt ned solgte Castillo Homes 20 leiligheter via FaceTime og WhatsApp. Megleren hadde ikke bare visning av boligen, men også uteområdet og nærmiljøet. Kunden får dermed et realistisk inntrykk av boligen og en følelse av å være tilstede. Du kan til og med få se deg rundt i nærmeste restaurant om du vil.

Fant sin drømmebolig

Carollin Broden fra Sverige har nettopp blitt eier av sin drømmebolig på Costa Blanca. Da hun selv ikke hadde mulighet til å være tilstede ved overtakelsen, ga hun eiendomsfirmaet fullmakt til å ordne med alt det nødvendige.

Jeg var aldri i tvil, sier Broden. – Jeg opplevde en smidig og enkel kjøpsprosess med Castillo Homes hele veien. At de fikk min fullmakt i forbindelse med overtakelsen ble helt naturlig.

Det var heller ingen tvil om hvilken megler Broden skulle velge. Hun kjente til Andrés Castillo mens han bodde i Sverige og har fulgt han på sosiale medier etter at han flyttet til Spania.

Etter å ha tilbragt mye tid på solkysten og etter å vært på mange visninger, fant Carollin Broden den leiligheten hun vill ha i Villamartin, Orihuela Costa.

Det er et fantastisk område, rolig, trygt og familievennlig, Jeg vet jeg vil trives og føler meg hjemme der. Nå vurderer jeg faktisk å flytte dit permanent!

Carollin Broden

WordPress Ads