Ønsker velkommen tilbake til Alicante

Har du en drøm om feriebolig i Spania, kan det være gode muligheter for godt kjøp nå ettersom koronarestriksjonene løftes.

Foto: iStockphoto

Tekst: Gunn Iren Kleppe

Irene Mentzoni, eier av Mentzoni Real Estate i Torrevieja, Alicante og medeier Vegar Skumlien, gleder seg til flere nordmenn kommer tilbake til Spania. De er glade for å ha kommet seg vel gjennom pandemien, takket være kunder fra land med mindre strenge reiserestriksjoner.

Ikke minst spanjoler har vi jo fått solgt mye til ettersom prisene reguleres litt nedover nå, forteller Mentzoni.

De har også solgt eiendom ved hjelp av videovisning.

Med Skype og facetime og sånt så man får jo vist. De som kjenner områdene der de skal kjøpe, de kan kjøpe digitalt, sier Skumlien, men de som aldri har vært der bør vente til de kan komme hit selv.

Det kjennes jo mye tryggere for oss og når vi vet at de som kjøper vet hva de kjøper, for det er en ganske stor investering i livet, påpeker Mentzoni.

Så har da kjøpere som har basert seg på videovisning som regel hatt kjente i området, om de ikke kjente det selv.

Markedet

Det er mange bruktboliger til salgs siden mange har mistet jobben og må selge, og i tillegg står en del nybygg ferdige.

Så det gir jo synergieffekter at de må selge til en lavere pris. Men skal du kjøpe midt i Alicante eller her på Torrevieja eller på kysten så holder prisen seg fortsatt, opplyser Skumlien.

Det alle sammen vil ha, det holder seg jo så klart i pris, slår Mentzoni fast.

Og nyproduksjon har ifølge Skumlien gått opp 1,4 % i pris i 2020-21.

På nyproduksjon så er det ikke sånn at du kan komme med bud, men på bruktboliger så kan du komme med bud og gjøre et skikkelig bra kjøp, sier Mentzoni, og for investorer er det gode muligheter for å kjøpe og pusse opp.

Tar seg av alt

Enten det gjelder boligkjøp eller salg ordner Mentzoni Real Estate med papirarbeidet rundt.

Det siste året har det vært mye med fullmakt ettersom det har vært veldig mange som ikke har kommet seg ned, forteller Mentzoni, som sier det er en enkel måte å løse alt på.

Under pandemien har de også nesten drevet flyttefirma og oppbevaring. For kunder som ville selge, har de hentet ut ting og sendt hjem.

Vi tar oss av hele pakken, sier Mentzoni, og fikser alt rundt.

De tilbyr også boligettersyn når eierne ikke er der.

Og så tilbyr vi oppussing og maling og vedlikehold og alt. Man spiller på flere hester, for å si det sånn, ler Skumlien.

Området

Stedet er lett tilgjengelig. Bor man i Torrevieja er man midt mellom to flyplasser, Murcia og Alicante. Og området har mye å by på: Torrevieja er sportsby og her kan man nyte alt fra ballspill til vannsport. Innen kort avstand har du alt: du kan dra ut og dykke, dra opp i fjellene på fjelltur eller stå på ski. Eller du kan ta toget til Madrid eller Barcelona, neste år også til Malaga.

Solen skinner nesten hver dag, og saltsjøene i området skal være godt for helsen, spesielt revmatikere.

I tillegg til klima så er det fortsatt en av de beste plassene å bo i verden, sier Skumlien.

Selv har Mentzoni bodd i området i 20 år, Skumlien i 11. Og velger man å bo i området i vinterhalvåret og dra hjem om sommeren, får man det beste fra to verdener.

Åpner opp

Nå har det heldigvis begynt å åpne opp. Flyplasser, restauranter, barer og aktiviteter begynner å åpne og folk kan ferdes rundt.

Vi ser lysning i tunellen nå, sier Skumlien.

Og her i Valenciaregionen så har vi vært nesten lavest i hele Spania i pandemien med smittetrykk, fortsetter han.

Å komme hit er jo ingen problem i det hele tatt. Vi har jo folk med på visninger. Så klart, du må jo gå med de her maskene på deg, men det er jo sånn som man venner seg til, sier Mentzoni.

Så merker de også at nordmenn planlegger å komme tilbake: det bestilles både tesing av air conditioning, utvask og gartner for tiden.

Så nå håper vi at det blir en bra sommer og høst, sier Skumlien.

Paret er optimister og ser lyst på fremtiden.

Og klart, hvis det kommer en ny pandemi om 10 år så vil jo folk ha basseng eller hage eller hav å se på og store terrasser, istedenfor å sitte inne, spår Skumlien.

Og går du med en drøm om å kjøpe noe i varmere strøk, anbefaler han å gjennomføre når du har muligheten.

Nå savner vi flere folk! Vegar Skumlien (tv), hunden Leon og Irene Mentzoni (th). Foto: Privat
WordPress Ads