Feriebolig i Piemonte

Piemonte har mye å tilby, og under pandemien har behovet for feriebolig i området bygget seg opp. Pågangen er stor, og de mest attraktive eiendommene går fort unna.

TEKST Gunn Iren Kleppe

Markedet har eksplodert etter at folk fikk mulighet til å reise, forteller Eli Anne Langen, autorisert eiendomsmegler og eier av Case in Piemonte, hvor de har hatt en ekstremt travel sommer.

Det vi jobber med nå er rett og slett å få inn flere gode prospekter. Så klart, når det plutselig kommer så mange interessenter og alle er egentlig klare for å bestemme seg fort, så ryker selvfølgelig de beste eiendommene først, fortsetter hun.

Har du lagt det på is i 14 dager nå, så er huset solgt, sier Langen, som opererer med venteliste på de mest populære eiendommene.
Firmaet fortsetter også med videovisninger, og i år har de faktisk solgt eiendom usett.

Det er en helt ny måte å jobbe på, en helt ny verden, slår Langen fast.

Du jobber enda mer enn før med å være trygg på hva du presenterer, sier hun, når kundene har så stor tillit.
Case in Piemonte opererer med stor bredde på eiendommer, inkludert gamle klostre og slott, men de fleste familier er mest interessert i feriehus. Og investeringsutsiktene er gode, ifølge Langen. Prisene har holdt seg og ventes å gå opp på grunn av all pågangen.

At den vekstperioden kommer til å fortsette, der er det overhodet ikke noen tvil.

Variert og sentralt

Piemonte har sentral beliggenhet Europa, og fra Torino kommer du dit på en time, fra Milano 1-1/2. Fra Nice er det cirka 2-1/2 – 3 timers kjøretur.
Du har fjellsport både sommer og vinter og du har kort vei til kysten. Så det er noe for alle her.

I tillegg finnes det vel ikke bedre mat og vin noen steder i verden, mener Langen.
Vi har et utrolig vakkert landskap, fortsetter hun, og veldig variert.

Med Alpeutsikt og vinmarker og kort vei til kysten, så har du vel egentlig alt du trenger.

Autorisert megler viktig

Byråkratiet blir stadig vanskeligere så det er svært viktig å bruke autorisert megler, ifølge Langen. Det er positivt for kjøper, for de nye innstramningene gjør det tryggere å kjøpe.

Men det er vanskelig å holde styr på alt og det er vanskelig å sette seg inn i alt, til og med for oss som driver med dette her daglig. Og ikke minst å skulle forklare det på et språk som du ikke kan – det er utfordrende nok ved norsk til norsk, slår hun fast.
Selve kjøpsprosessen tar gjerne en måned eller mer, på grunn av kontrollprosesser som krever tilgang til fysiske arkiver, og som tar mer tid under korona restriksjonene.

Selve eiendomsovertakelsen gjøres ved hjelp av en Notarius Publicus, som gjør at du eliminerer advokatbiten. I utgangspunktet så er det vi som sørger for å ta alle disse sjekkene gjennom gamle arkiver og alt som har vært på eiendomsoverføringer før.

Holdes i hånden

Første steg er en intensjonsavtale, så starter Case in Piemonte de obligatoriske bakgrunnskontrollene for å sjekke at det ikke finnes skjulte feil, mangler dokumenter, og at alt har gått riktig for seg, også av tidligere eiere. Dokumentasjonen fremlegges så for Notarius Publicus.

Når alt dette er 100 prosent riktig og alle er sikre på at det ikke er noe vi har oversett, så foregår selve overtakelsen på kontoret til denne Notarius som er statsansatt funksjonær, som garanterer at hele kjøpsprosessen har gått riktig for seg, forklarer Langen.

På de mer kompliserte overtakelsene så sørger vi alltid for at alle papirene blir oversatt. Hvis ikke, så løses det ved hjelp av prokura, men vi er jo alltid til stede og oversetter underveis i prosessen sånn at alle vet hva som foregår, forsikrer hun.
Kundene holdes i hånden gjennom hele prosessen, og ønsker de hjelp i etterkant kjenner firmaet folk de kan henvise til. Under pandemien har de i tillegg begynt å følge opp byggeprosjekter for kundene, noe de vurderer å fortsette med.

WordPress Ads