DRØMMEBOLIG I SPANIA

Det er mange rundt omkring i det ganske land som nå går med drømmer om å ha bolig i varmere strøk, og spesielt etter at vi som nasjon har tilbragt et par år med lite reisemuligheter. Spania har lenge vært et populært reisemål for nordmenn, og Anne Knausgård, kunderådgiver hos Costa Linda, gir gode råd og forteller om nye områder i Spania som er spennende.

TEKST Jan Helge Lillevik

Det er mange rundt omkring i det ganske land som nå går med drømmer om å ha bolig i varmere strøk, og spesielt etter at vi som nasjon har tilbragt et par år med lite reisemuligheter.

Spania har lenge vært et populært reisemål for nordmenn, og Anne Knausgård, kunderådgiver hos Costa Linda, gir gode råd og forteller om nye områder i Spania som er spennende. I motsetning til området rundt Alicante og videre nordover, som med årene nærmest har blitt skandinaviske «kolonier», ligger vårt fokusområde et lite stykke syd for Alicante. Costa Calida er stedet for de som ønsker den autentiske spanske tilværelsen og alt det medbringer av kultur, kokekunst og klima, forklarer Knausgård.

Da er vi helt nede ved Mar Menor, i direkte nærhet til det kjente laguneområdet i Murcia-regionen.

Nå er det flere årsaker til at vi har etablert oss her nede, men først og fremst så er det nettopp klimaet som må trekkes fram.

Med over 300 soldager i året og en gjennomsnittstemperatur på 18 grader celsius, kan Costa Calida skilte med det beste klimaet Spania har å by på. Denne fruktbare regionen nærmest bugner av frukttrær og citrus-plantasjer, og byr på et rikt utvalg av solmodne og kortreiste grønnsaker hele året.

Litt mer spanske miljøer
De fleste av oss kjenner til flere av de store stedsnavnene som i dag har blitt synonymt med nordmenn i Spania.

Her dyrkes ofte norsk språk og kultur i den grad at både restaurantmenyer og aviser gjerne kan forventes på bokmål. Vår erfaring er at ikke alle som kjøper bolig i Spania nødvendigvis er interesserte i dette miljøet, men heller søker
nettopp det «ekte» spanske som man gjerne forbinder med dette vakre landet.

Vi har tilflyttere her fra alle mulige land og bakgrunner, men det som knytter de fleste sammen her er at de trekkes mot det samme.

Jeg pleier å si at dersom du vil oppleve litt mer spansk kultur; minneverdige matopplevelser og de typiske «skjulte perlene» man gjerne kan skryte litt ekstra av ved returen, så er Costa Calida området for deg.

Her har du miksen av det spanske, servert med et internasjonalt preg.

Mange fasiliteter
Hovedfokuset til Knausgård er for tiden et enormt resort i Costa Calida-området som hun er veldig engasjert over. Santa Rosalia-prosjektet er utvilsomt det vi bruker mest ressurser på, men så er jo dette østkystens største prestisjeprosjekt i denne skalaen.

I korte trekk så er det snakk om et massivt resort uten sidestykke i Europa, bestående av leiligheter, rekkehus og villaer – alle boliger i gjennomgående høy og moderne standard, et utvalg av restauranter, sandstrender, svømmebassenger, Beach Club og det meste man kan tenke seg av moderne fasiliteter.

Dette, som en «privat by», sentrert rundt en innsjø av krystallklart vann, omgitt av fine og lyse sandstrender skapt utelukkende med resortens beboere i tankene.

Hovedattraksjonen er nok «lagunen» i hjertet av resorten, som for øvrig blir Europas største kunstige innsjø.

Dette er i regi av et amerikansk firma som har spesialisert seg på det de kaller «Crystal Lagoon-Tech», som sørger for krystallklart vann hele året. Langs hele ytterkanten anlegges det fine sandstrender, og klubbhuset finner ved enden av lagunen.
Her finner du blant annet et bredt spekter av fasiliteter og spisesteder. Vi har også lagt stor vekt på rekreasjon, så det bygges både parker, terrasser, treningsstudio og andre aktivitetsområder i direkte tilknytning til resorten.

Oppsummert, så er dette et veldig trygt og godt sted for både enslige og familier, uavhengig av om man skulle ønske seg en aktiv ferie eller bare et avslappende sted å «lade batteriene».

WordPress Ads