STORT TRØKK I BOLIGMARKEDET I ALBIR

Under pandemien har det funnet sted en holdningsendring, folk vil ikke utsette til i morgen det de ønsker å gjøre i dag, sier Torill Espeland.

FOTO Pixabay

TEKST Ann-Magrit Berge

Vi har hatt nedstengning og mange ble permitterte. Da solgte vi ferieboliger via videovisninger. Ansvaret som hviler på oss har blitt større og vi har hatt sommerfugler i magen helt til kjøperne har fått sett boligen fysisk. Heldigvis har alle så langt vært fornøyde, sier Torill Espeland som er salgsansvarlig for det nordiske markedet i Albir Confort.


Utbygget område

Albir har ikke blitt så hardt rammet økonomisk av pandemien som mange andre steder.

Det utbygde området har liten byggevirksomhet med få konkurser. En del restauranter, barer og butikker har lukket, fått nye eiere og blitt mer oppgraderte, mens andre har benyttet nedstengningen til å pusse opp.


Stort trøkk

Hvordan har pandemien påvirket prisene på eiendom?

I veldig liten grad, så istedenfor å gå ned slik folk tror, vil jeg si at de har steget litt. Det som i stor grad avgjør prisen er den situasjonen selgeren befinner seg i. Som alle andre steder har det meste, som matvarer og bensin, steget i pris.


Nå er markedet opphetet, det har vært kjempetravelt og akkurat nå er majoriteten som handler nordmenn. Vi er stort sett tilbake til situasjonen før pandemien. Mai og desember pleier å være rolige måneder, men nå er det stort trøkk i
markedet og vi forventer at det vil fortsette slik fremover.


Fjell og strand Albir ligger midt på Solkysten, det er kort flytid fra Norge, moderate priser, lett å leie ut, det er kjente forhold og mange nordmenn. Her kan vi tilby både fjellene og havet.

Nordmenn liker å gå tur i fjellet, det er mange flotte turløyper med ulik vanskelighetsgrad og perfekte forhold for dette ti måneder i året. Etterpå kan du ta en tur på stranda og en dukkert i Middelhavet.

Weekendturer

Det går fly fra Norge hver dag. Jobber du kan du komme ned bare i helgene, og det er det mange som gjør.

Det er også veldig enkelt å leie ut boligen når du selv ikke bruker den, for etterspørselen er stor.

Her ligger Sjømannskirken, norske klubber, turgrupper og mange andre sosiale opplegg.
Det er et eldorado for syklister og profflagene er her på treningsleir.

Når du lander på flyplassen i Alicante går det buss direkte til Albir, og her er alt innfor gåavstand så du trenger ikke leiebil.


2-6 millioner

Hvor tror du trykket kommer til å ligge de kommende månedene?

Vi selger godt av både leiligheter, rekkehus og villaer. Etterspørselen er størst etter sørvendte boliger for der har
du sola hele tiden.

Boligene vi selger er i prisgruppen 2 til 6 millioner kroner, de fleste koster 2-3 millioner. Det er ikke mangel på objekter og det er en god del bevegelse i markedet.


Alle kjøper

Hvem kjøper? Hele spekteret fra småbarnsfamilier som kjøper villaer til folk på 60+ som nærmer seg pensjonsalder og vil ha leiligheter hvor alt er på en flate uten trapper.

En del unge vil også bosette seg her fordi de under pandemien har funnet ut av at de kan jobbe hjemmefra, uansett hvor de bor, sier Espeland.

WordPress Ads