TAKSTEIN FOR MODERNE HUS

Et tak har en viss levetid. Gjennomsnittlig levetid på tak kan være
fra 30 -60 år, men her er store variasjoner.

FOTO Unsplash

TEKST Jan Helge Lillevik

Det er viktig å ta en årlig sjekk og status på taket for å kunne oppdage feil og mangler som bør utbedres.

Har taket større skader bør bytte av tak gjennomføres så rask som mulig for å forhindre større omfang av skadene. Valg av taktekke vil avhenge av byggets konstruksjon, på hvor i landet du bor og ikke minst personlig smak. Enten du velger en moderne løsning og få installert solcelletakstein kombinert med betongtakstein, eller går for et tak med mer tradisjonelt utseende har Skarpnes et tak som passer.
Espen Stensøy, markedssjef i Skarpnes, kommer med en oppdatering om hvordan markedet ser ut akkurat nå.

Vi leverer taktekker til de fleste type bygg i hele landet.
Mye av fokuset og kundene kommer fra boligmarkedet. Det vi ser mye av, utenom nybygg, er takrenovering. Takrenovering må ikke forveksles med takfornying. Ved takrenovering skiftes hele tak ut, alt fra takstein, lekter og i mange tilfeller undertaket.

Under pandemien så vi at mange valgte å investere i boligen fremfor reise, forklarer Stensøy.

Vi har et bredt sortiment i vår produksjonslinje som passer til de fleste bygg, enten det er renovering eller nybygg.

Vi har merket en økt interesse for vår solcelletakstein. Dette skyldes ikke minst en dramatisk økning i strømprisene, men også at mange har fått øynene opp for å kunne produsere egen strøm. Dette markedet har økt og de som velger denne løsninger er veldig fornøyde med sine investeringer. Vi er veldig stolte av vår integrerte solcelletakstein som blir produsert på vår fabrikk i Grimstad, og tilbakemeldingene fra våre kunder er svært positive.


Egen produksjon


Skarpnes har vært i bransjen siden 1919 med lokal forankring på Sørlandet. Det å kjenne det norske markedet og klimaet er en stor fordel, både for produktkvalitet og tilgjengelighet.
Spesielt dette med kortreist produksjon har vært en veldig fordel gjennom pandemien.

Vi har egen produksjonslinje i Grimstad og det har vært en stor fordel for oss i tiden med pandemi og nå med den
pågående krigen. Det har vært noen utfordringer i forhold til tilgang til materialer vi bruker i produksjonen og distribusjon av ferdige produkter men det å være lokalt forankret har vært til stor fordel for oss, avslutter Stensøy. _

WordPress Ads