TYRKISK DRØMMEBOLIG

Det er mange som drømmer om en bolig i varmere strøk, og Tyrkia har blitt et mer og mer populært mål for de som vil overvintre med mer behagelige temperaturer.

FUTURE HOMES

TEKST Jan Helge Lillevik

Men hvordan går man fram for å skaffe seg en bolig i Tyrkia? Ali Karan fra Future Homes kommer med gode råd og tips om hvordan du burde gå fram om du drømmer om et sted i dette vakre middelhavslandet.

Vi har hovedfokus på Antalya/Alanya-kysten sør i Tyrkia. Det er et område som er veldig populært blant skandinaver, men spesielt nordmenn og svensker. Vi åpnet tidligere i år kontor i Alanya, og vi er på vei til å åpne i Stockholm også slik at vi kan holde god kontakt med våre kunder. Vårt team i Alanya er nå klart og i full gang med å hjelpe til med å finne tyrkiske drømmeboliger. Alle som jobber på våre kontorer
Antalya, Alanya og Stockholm er norsktalende og kan hjelpe deg over telefon eller ved oppmøte, forklarer Karan.

– Det er jo mye større skandinavisk miljø i sånn som Alanya, og byen er også mye mindre enn Antalya, hvor vi har hovedkontoret og hvor jeg jobber til daglig. Vi har også samarbeidspartnere i byer som Istanbul, Fethiye og Kemer, om storbylivet er noe som frister mer. De tar vare på kunden for oss i de områdene.

Billig luksus

Det er mange ting som spiller inn om hva som driver motivasjonen for å kjøpe bolig i diverse land.

Klima er nok det absolutt største siden de fleste søker til sydligere strøk, men også kultur og spesielt hvilket prisnivå boligene ligger på. Hvor mye får du for det du er villig til å investere

– Prisnivået i Tyrkia er jo et helt annet enn i for eksempel Spania eller Frankrike. For hundre tusen euro kan du få en fin leilighet rett ved stranda, mens du kanskje må ut med det tredobbelte eller kanskje også fire ganger så mye for noe lignende i andre land. Mat og levekostnader er nok også betraktelig lavere, forteller Karan.

– Klimaet er også et bra salgspunkt for oss som liker Tyrkia. Det er veldig stabilt, spesielt rundt Alanya, og det er noe som vi vektlegger veldig når vi snakker med våre kunder og noe de nevner for oss. Sesongen varer veldig ofte i 8–9 måneder her på Tyrkias sørkyst. Man lever veldig bra for de pengene som man investerer i bolig og livet her.

– Kulturen i Tyrkia har også veldig mye å si for de som søker seg til området. Tyrkere er jo veldig gjestfrie og vennlige, og så er det selvfølgelig et voldsomt pluss att maten, etter min mening og mange av våre kunder, er meget smakfull og spennende. Det er også et område med mye historie og man kan oppleve mye annet enn bare strandliv her.

Prosessen

Mange lurer sikkert på hvor mye forskjell det er fra å handle en bolig i Norge eller andre land. Om man ikke kjenner til hvordan du går fram, så er det jo mange feller man kan gå i.

– Sånn vi starter er jo at en kunde ringer fra for eksempel Norge og ofte er ute etter informasjon eller har allerede sett for seg visse kriterier de vil skal oppfylles i drømmeboligen. Vi gir dem da all informasjon fra a til å. Det starter veldig ofte med at vedkommende har bestemt seg for en leilighet, og hvordan de da gjennomfører salget, når de får skjøtet sitt, osv. Vi fikser også skattenummer og alle offentlige dokumenter slik at kunden ikke trenger å bekymre seg for hvert steg i prosessen, svarer Karan.

– Det går mye fortere i Tyrkia å få skjøtet sitt. Ofte tar det bare to uker fra du har skrevet kontrakt og betalt pengene til du sitter med skjøtet i hånden.

Spennende prosjekter

Det er en stor framgang i området rundt Alanya i form av mange utbyggingsprosjekter som er veldig interessante for nordmenn.
– Vi konsentrerer oss mest om nybygg. Det som ligger ute nå er hovedsakelig boliger som nettopp er ferdig eller som er på vei til å bli ferdig. Vi kan selvfølgelig også finne andre boliger, men det er det som hovedsakelig folk vil ha og det som er tilgjengelig i Alanya, avslutter Karan.

Referanser –

Alev Ayyildiz – Frankrike –  The agency Future Homes , and more particularly Selen, accompanied me for the acquisition of my accommodation. I appreciated his professionalism, his availability, his responsiveness and the quality of the answers given to my questions. Thank you also to the whole team who were very welcoming and smiling!

Christian Friessnegg – Norge –  We were going to buy an apartment in Turkey and came into contact with future homes. There we spoke with Ali Karan. We had many questions that needed to be answered before we decided to buy an apartment. Ali followed us up the whole way. Answered all questions and made the process pleasant and orderly. Thanks for the good help. Are you looking for an apartment in Turkey, but don’t know where to start. Talk to Ali Karan.

Ali Karan fra Future Homes
WordPress Ads