EN FERIEBOLIG I NYDELIGE PIEMONTE ER EN GOD INVESTERING

Mange drømmer om en feriebolig i vakre Piemonte i Italia. Med det bølgende landskapet, deilig vin fra distriktets utallige vingårder og mattradisjoner uten sidestykke, er det ikke rart at interessen for Piemonte er stor. Nå kan også du skaffe deg drømmeboligen i dette paradiset.

TEKST Ingunn Helene Kristensen

–Jeg har stadig kunder som kommer ned hit for å se på boliger og som blir overveldet over hvor vakkert det er, sier Eli Anne Langen, eier av meglerhuset Case in Piemonte.


Norsktalende megler er gull verdt

Case in Piemonte solgt og kjøpt eiendom i Piemonte siden Langen har derfor både solid erfaring og kunnskap om eiendomsmegling i Italia, i tillegg til uvurderlig lokalkunnskap.
–Å kjøpe eiendom i Italia er en komplisert affære, også for italienerne selv. Å bli møtt av en megler som snakker ditt språk vil utgjøre en stor forskjell når det gjelder gjennomføring og opplevelse av kjøpet. Vi tar hånd om hele byråkratiet rundt kjøpet og kunden kan føle seg trygg på at prosessen går knirkefritt.
–En annen fordel med en norsktalende megler at vi forstår kulturforskjellene. Ønsker norske kjøpere har er ikke alltid helt forståelig for italienere. For eksempel er det vanlig at nordmenn ønsker seg en bolig med mye lys og sol. Når en har bodd i Italia en stund vil du innse at skygge er gull verdt.

Hva har Piemonte å tilby?

–Jeg vil selvsagt hevde at Piemonte er det vakreste steder i verden. Området har en god beliggenhet, omtrent midt i Europa. Hit kan du komme via 3–5 flyplasser, om du ikke velger å kjøre. Piemonte har nærhet fjell og sjø -badestrender og de beste skisteder i Alpene i nord som blant annet Sestriere.

Her kan man velge mellom aktivitetsferie eller ren avslapping av bassenget. Den vakre naturen innbyr til sykling og vandring i fjellet, i mark og langs vinmarkene. Og skulle man ønske en bytur er Torino nærmeste by, deretter Milano. Roma ligger 4 timer unna. Vil man ikke riktig så langt er Asti provinshovedstaden.
–Piemonte har fire årstider, men vinteren varer bare to måneder (desember og januar) hvor regn og tåke er dominerende. Allerede i februar starter våren.
De fastboende syns det er positivt med. Alle blir godt mottatt, alle er hyggelige. I Piemonte bor du autentisk, med italienere som naboer og landsbylivet like ved.
–Piemonte er dessuten på UNESCOs Verdensarvliste.

Eiendommer i alle prisklasser
Case in Piemonte har flotte eiendommer i alle størrelser og prisklasser.
–Vi har store gårdsbygninger hvor av noen er delt opp i flere enheter. Disse eldre bygningene har sjarmerende buede tak og flotte kjellere. Vi har også mindre leiligheter, og lavbudsjett-muligheter for de som ønsker det. Noen ønsker hage, andre vil helst slippe.
–Vi har kunder i alle aldersgrupper. Den typiske kjernekjøperen er mat- og vinelskere i 50-årene. Men også unge mennesker i slutten av 20-årene har fått øynene opp for Piemonte som en fin investering.

Dette bør du tenke gjennom før du velger å kjøpe bolig i Piemonte
–Du bør vurder hva du trenger. Vær realistisk. De fleste trenger ikke nødvendigvis et stort hus selv om ser flott ut. Det meste av tiden er man jo ute. Man bør også vurdere utleie som kan gi en ekstra inntekt.
Case in Piemonte tilbyr visninger via nett slik at kundene kan velge ut aktuelle eiendommer før de reiser ned for å ta det endelige valget.
Finansiering i Italia er vanskelig. Kjøper bør ha pengene selv, eller låne i Norge. Flere italienske banker skeptisk til lån til utlendinger. Bankene gir aldri mer enn 50 % av lånesum.
–Piemonte har en økende interesse, og en investering her vil være en god investering.

Mer informasjon om Case in Piemonte:
https://caseinpiemonte.com/

WordPress Ads