EN KJØKKENBENK SOM VARER

Dersom man går med planer om å pusse opp kjøkkenet, så er det utrolig viktig å velge rett materiale. Om det skal være gulvet, skapene, eller noe av det aller viktigste; kjøkkenbenken. Kjøkkenbenken er jo noe av det første som man legger merke til om håndverket er slurvete eller gjort dårlig, så det er derfor viktig å velge rett. Peeter Tähepõld fra Nerostein kommer med gode råd og vink til de som går med planer om å velge en god kjøkkenbenk.

TEKST Jan Helge Lillevik

– Nerostein produserer benkeplater i kvarts, granitt, keramikk, kompositt og marmor. Vi har veldig mange varianter og et veldig stort sortiment for våre kunder i Skandinavia. Materialene som vi bruker har vi tilgjengelig her på fabrikken, så vi kan garantere kort leveringstid til våre kunder. Fordelen med det er jo at vi ikke trenger å bestille inn materialer utenfra, noe som kan ta flere uker i leveringstid, men med vårt store lager trenger du ikke å vente, forklarer Tähepõld.

– Vi er et stort firma som har vokst veldig de siste årene og vi er den største leverandøren i Skandinavia. Det betyr at vi har alle de største kjøkkenleverandørene som leverer benkeplater for oss til deres kunder i Sverige, Norge og Danmark.

Populære produkter
Hva er det nordmenn liker å ha som kjøkkenbenk? Det finnes mange produkter å velge mellom og det å vite hva som andre velger av praktiske grunner kan være greit.

– Det mest populære vi har er komposittstein og keramikk, men sør i Norge så er det også mange som vil kjøpe granitt som kommer fra Larviksområdet. Grunnen til at vi selger mye av keramikk og kompositt er på grunn av utseende og at de krever utrolig lite vedlikehold. Du kan for eksempel sette varme ting, som kjeler og panner, direkte på benken med keramikk. Det er veldig praktisk å ha på kjøkkenet, forteller Tähepõld.

– Folk velger spesielt keramikk og kompositt også fordi disse to produktene har veldig lite porøsitet. Det gjør at de ikke suger til seg så mye fuktighet og er mye lettere å vedlikeholde.

Prosessen å lage gode benkeplater
Hvordan lager de disse funksjonelle benkeplatene? Det å vite hvor man får produkter fra har blitt mer og mer vanlig og kunder vil ofte vite at produkter er produsert på etiske måter.

– Vi bestiller plater fra leverandøren i Spania, og så får vi de inn til fabrikken vår i Estland. De kommer til oss i store plater og vi begynner da å lage platene fra de tegningene som kunden sender til oss. Det vil si at vi skjærer ut plass til vask, platetopp og så videre. Vi polerer også platene og avrunder kantene for å gjøre dem klare til montering.

– Disse er spesialtilpasset et hvert kjøkken. Vi har egne spesialister som kjører ut til kundene og måler opp til millimeteren for å få det beste utseende som er mulig. Målene bli gjort med laser slik at det ikke skal være noe feil med platen når vi leverer den. I motsetning til treplater eller andre benkeplater, så kan du ikke tilpasse platene våre på byggeplassen. Derfor må de være perfekte når de kommer til kjøkkenet hvor de skal brukes.

– Kundene våre går via våre leverandører og får de beste benkeplatene som varer livet ut. Dette er vi veldig stolte over og vil fortsette med lenge inn i framtiden, avslutter Tähepõld entusiastisk.

WordPress Ads