STADIG FLERE NORDMENN VIL HA FERIEHUS I TYRKIA

Future Homes opplever en stigende interesse i å investere i feriebolig i Tyrkia. De ser en økende trend både blant nordmenn og europeere generelt. Men hvorfor velger så mange akkurat Tyrkia?

TEKST Åse Kari Gravråk

– I Tyrkia får du maksimalt utbytte av ferieboligen på grunn av en lang solrik sesong, sier Ali Karan, grunnlegger av Future Homes. – En annen stor fordel er at levekostnadene er betydelig lavere sammenlignet med skandinaviske nivåer. Dessuten er tyrkerne gjestfrie folk som tar deg godt imot.

Langs hele middelhavskysten

Future Homes selger boliger langs hele middelhavskysten. Du kan velge mellom Antalya, Alanya, Mersin, Kemer, Fethiye og Istanbul. Samtlige områder har aktivitetstilbud for både småbarnsfamilier, par, enslige og den eldre garde. I all hovedsak er det toroms og treromsleiligheter som selges til de skandinaviske kundene.

God kommunikasjon

– Det du du bør være spesielt oppmerksom på når du skal kjøpe bolig i Tyrkia, er at du bør kun handle med noen du stoler på, sier Karan. – Du bør være sikker på at de har erfaring med boligmarkedet i Tyrkia og har de riktige sertifiseringer. Utover dette er det ekstremt viktig med god kommunikasjon, det å unngå misforståelser og være sikker på at man får med seg alle detaljer rundt boligkjøpet. I Future Homes har vi norsktalende og svensktalende meglere både i Tyrkia og på vårt kontor i Stockholm.

Legger stor vekt på trygghet  
– Kundene våre skal først og fremst vite at vi er et selskap som de kan stole på. Vi strekker oss langt utover det normale for å tilfredsstille kundenes behov og ønsker. Future Homes er med deg både før, under og etter salget. Akkurat dette er et viktig poeng for oss, det å være der for kunden, også etter at salget er gjennomført, understreker Ali Karan.

Hjelper deg før, under og etter boligkjøpet

Det er ikke lett for en skandinavisk kunde å kjøpe bolig i et nytt land med et helt annet system, og for ikke å snakke om et språk de mest sannsynlig ikke forstår. Derfor er det viktig å ha en partner som hjelper deg med alt du trenger, også etter man har gjennomført et boligkjøp. Det som i utgangspunktet er enkle ting som for eksempel å åpne vann- eller strømabonnement kan være nokså vanskelig hvis du ikke vet hvor du skal henvende deg, eller hvem du skal kontakte. Du får også hjelp til nødvendige kontrakter, abonnementer, skattenummer, forsikring, åpning av bankkonto med mer.

Etnisk norske arbeidere

– En av de største fordelene ved å velge Future Homes som megler er at vi også har etnisk norske arbeidere, forsikrer Karan. – Dette gjør at man unngår språkfeller og misforståelser. Dette er tross alt den største investeringen folk flest gjør i sine liv utenom hjemlig bopel.

Vokste opp i Norge

Ali Karan vokste opp i Norge. Han startet faglæretiden sin i Norge før han slo seg ned i Tyrkia og fikk jobb i noen av de største tyrkiske eiendomsselskapene. Her fikk han god erfaring før han startet sin egen bedrift. Hans grunnleggende verdier i denne bransjen er åpenhet og bærekraft, noe han er veldig stolt av.

– Det var viktig for meg å hele tiden utvikle meg for å kunne yte den aller beste servicen til kundene mine. Tjenesten vår avsluttes ikke når salget er avsluttet, vi vil støtte deg i alle dine spørsmål og finansiering selv etter at avtalen er fullført. Vi vil at du skal være glad og fornøyd, sier Ali Karan.

«Hovedgrunnen til at nordmenn velger å investere i fritidsbolig i Tyrkia er først og fremst på grunn av at det er et nydelig land med herlig klima og gjestfrie folk»

Kjekt å vite

Utenlandske statsborgere som ønsker å reise inn i Tyrkia må ha visum (30, 60 eller 90 dager), eller visumfritak. Utlendinger som ønsker å bli lenger må søke om oppholdstillatelse i Tyrkia. Vanligvis får du dette på årsbasis.

Mer om oppholdstillatelse og annen informasjon kan du lese her: https://futurehomesturkey.com/no

WordPress Ads