Nå har drømmen blitt realisert

Ekteparet Thomas og Kjetil Hammer Tveit fra Oslo hadde lenge drømt om å oppleve italiensk kultur, mat og vin tett på. Nå har drømmen blitt realisert.

Tekst: Rita Tvede Bartolomei

– Vi har rett og slett blitt forelsket i området, folket, maten og vinen. Det gir en helt spesiell følelse å sitte på terrassen utenfor huset vårt, og se utover de bølgende åssidene og jordene. Å ha muligheten til å benytte seg av gode lokale råvarer til matlagingen, og nyte et glass rødvin, som faktisk er produsert av druene som vokser rett nede i dalen her, sier Thomas Hammer Tveit.

I januar 2019 kjøpte Thomas og Kjetil feriebolig 400 meter over havet i Piemonte. Stedet er blant Italias mest kjente mat- og vindistrikter.

Case in Piemonte har i 15 år spesialisert seg på formidling av boliger til skandinaviske kunder. Firmaet drives av Eli Anne Langen fra Røros.

Norsk megler ga trygghet – italienerne ga gjestfrihet

Kjetil og Thomas har tatt mange ferieturer til Piemonte de siste årene, hvor de har besøkt et vennepar fra Norge: Venneparet eier en bolig som ble kjøpt gjennom Eli Anne for noen år tilbake.

– Man føler seg raskt hjemme i Italia, selv om man ikke kan språket. Italienerne er åpne og vennlige, og veldig entusiastiske. Det er rørende å oppleve den genuine varmen de gir oss. Gjestfriheten er en ekstra motivasjonsfaktor. Vi gleder oss derfor til å komme i kontakt med lokalmiljø og lokalbefolkningen, sier Kjetil.

Thomas forteller det var betryggende å kunne bruke en megler som både forstod deres behov, kjente området og snakket norsk.

– Eli Anne gjorde hele kjøpsprosessen enklere, og hun hjalp oss å virkeliggjøre drømmen vi formidlet til henne, sier Thomas.

Nå totalrenoveres huset: Med italiensk prosjektleder

Kjetil og Thomas er i full gang med totalrenovering av sitt tradisjonelle landsbyhus: En såkalt cascina. Boligen på 180 kvadratmeter er fra starten av 1900-tallet, med tomt på 2 mål: 1 mål av tomta er Barbera-vinmark. Den har så klart egen vinkjeller i tillegg. Cascinaen ligger på toppen av en åskam, utenfor landsbyen Calosso. I slutten av august er boligen innflytningsklar.

– Eli Anne har skaffet oss en lokal prosjektleder som styrer oppussingsarbeidet og gir oss gode faglige tips og råd. Han er dyktig i engelsk, og har full oversikt. Dette har gjort renoveringen mye greiere, og det føles også tryggere, sier Thomas.

Ekteparet fra Oslo sier de har fått mye mer bolig og mye mer tomt for pengene i Italia – enn de ville fått for et lignende prospekt i Norge.

– Boligen har blitt utvidet med et ekstra bad og et ekstra soverom. I år blir det svømmebasseng der den gamle garasjen står. Vi ser frem til å ta huset i bruk, både alene og sammen med venner og familie, sier Kjetil.

Lynkurs i Piemonte: Mye mer enn trøfler og rødvin

Piemonte betyr «ved foten av fjellet» og er etter Sicilia, Italias nest største region. Hovedstaden er Torino. Nord-italienske Piemonte strekker seg over nærmere 25 000 kvadratkilometer og grenser til Sveits og Frankrike.

Det har 56 naturvernområder, og nærmere 2000 kvadratkilometer av totalarealet er vernet av UNESCO. Regionen er rik på jordbruk og industri, og er blant de mest velstående i Italia. Leter du etter gastronomiske opplevelser og kulturopplevelser er Piemonte stedet å dra til.

Området er kjent for sine kvalitetsviner og sin aromatiske hvite trøffel. Men matkulturen er ikke den eneste som imponerer: Piemonte har flere, kjente historiske byggverk. Storbyen Torino har blant annet det gamle kongepalasset; Palazzo Reale, men også Palazzo Madama, som var det første senatet til det italienske kongedømmet.

Case in Piemonte Consulting – Real estate, find your dream property

WordPress Ads