Slik skaper du et harmonisk kjøkken

Scala er et vakkert kjøkken der fortid møter nåtid. Et kjøkken med plass for matlaging, ro og fred der venner og familie kan møtes over et godt måltid i rolige omgivelser.

Vår kjøkkenmodell Scala er som skapt for kjøkken som dette. Klassisk nok til å vare i årevis, med moderne linjer som gjør den relevant akkurat nå. Ønsker du deg et kjøkken med stil og sjel, er dette et godt valg.

Scala i vakre omgivelser

Det store rommet med imponerende takhøyde og godt lysinnslipp åpner for at kjøkkenet får spille hovedrollen. Her er det rom for matlaging og ro, og plass til å invitere inn venner og familie.

Kjøkkenet på bildene er den klassiske Scala modellen, med enkel ramme og slett fylling, noe som kombinerer vintage kjøkkendesign med et moderne uttrykk. Du kan forsterke det ene eller det andre gjennom valg av tilbehør.

Frontene er malt i fargen Frost, en vakker hvit farge fra vår fargekolleksjon Jordnær, som sammen med benkeplaten i stein, møbler i tre og knotter i messing skaper en lys og harmonisk atmosfære.

Bruk dine fineste kjøkkenredskaper som dekor

Ønsker du en hjemmekoselig og lun følelse på kjøkkenet ditt, kan en måte å gjøre det på være å vise frem dine kjæreste gjenstander. Gjenstander som byr på gode minner. Kanskje har du arvet et kaffekvern av mormor, eller du kjøpte en spesiell gjenstand på ferie som betyr noe ekstra.

Ved å plassere vaser, ekstra fine kopper, redskaper i naturlige materialer som tre og stein, godt synlig på kjøkkenet, skaper du et hyggelig miljø og du har det du trenger lett tilgjengelig.

Over kjøkkenbenken er det festet en stang i metall, som er brukt til å henge opp vakre messingkjeler, urter og en karaffel i stentøy. Over vasken henger vaskebørster i tre, og et kjøkkenhåndkle. Praktisk og fint.

Dette er også et tips om du har mindre plass på kjøkkenet ditt: Bruk veggene til oppbevaring ved å henge opp hyller, knagger, eller en stang som her. Da er det bare å fylle på med kroker som passer stangen.

Skap en helhet

Har du et stort kjøkken som dette, et allrom eller en åpen kjøkkenløsning, kan du velge å bruke den samme innredningen andre steder i rommet, eller videre inn i huset.

Her har de valgt å sette opp et vitrineskap med de samme frontene som kjøkkenet. Andre velger å bruke de samme håndtakene som på kjøkkenet i resten av huset, eller bruker samme innredning i garderobeskap eller på bad og vaskerom.

I dette kjøkkenet binder det sammen rommet ved å bruke samme fronter i samme farge, og det gjør spise-delen til en del av kjøkkenet. Her har de også valgt en gulv til tak løsning, med noen lukkede og andre “åpne” dører med glass.

Hyllene er fylt med bøker, servise, vaser og krukker fylt med syltede grønnsaker, urter og frø. Det forsterker den trygge og hjemmekoselige følelsen her.

Alt ligger i detaljene

Vi finner mange ulike naturlige materialer i dette kjøkkenet. Håndverk og design går igjen. Serveringsbrett i tre, vaser i keramikk. Håndblåste glass og kaffekopper i ulike farger. Et tykt veggteppe i ull kan skimtes i gangen bak kjøkkenet, og et luftig og lunt teppe varmer føttene under spisebordet i heltre.

Ved å blande ulike materialer, gammelt og nytt, får vi følelsen av at nåtid og fortid møtes. En moderne kaffemaskin ved siden av en gammel kaffekvern. Rustikke stekepanner mot en moderne veggplate.

Messingknottene og det blanke metallet i kjøkkenkranene strammer opp det myke inntrykket vi får av tekstilene og tre-materialene. Kjøkkenhetta i mur skaper også en herlig kontrast til den moderne kjøkkenøya med sin blanke overflate.

Legg merke til de store vinduene med sprosser som virkelig understreker den landlige og klassiske stilen.

Komfyren fra Smeg, med alle sine moderne funksjoner og klassiske design er en perfekt match med Scala, som byr på de samme egenskapene. Dette er et kjøkken for flere generasjoner.

Foto: Ragnar Omarsson
Styling: Lotta Agaton

WordPress Ads