Derfor kjøpte de feriebolig i Piemonte

Landskapet, gjestfriheten og matkulturen veide tungt på vektskålen, da ekteparet Signe Kristin (56) og Rune Kongstein (57) bestemte seg for å realisere boligdrømmen i Piemonte i Italia.

 • Vi er glade i Italia, og siktet opprinnelig mot Toscana. Men etter en tur ned i fjor sommer, og første besøket til Piemonte, ble vi sjarmert av det fantastiske landskapet. Det var som å komme rett inn i et «maleri», sier Signe Kristin.
 • Menneskene er hyggelige og gjestfrie. Maten er god, og ikke minst vinen. Dessuten er eiendomsprisene fornuftige, og levekostnadene er lavere enn hjemme, tilføyer Rune.

Forstår hva norske kjøpere trenger

På den første turen til Piemonte kom de to i kontakt med en norsk megler; Eli Anne Langen fra Røros, som har bodd og arbeidet her i 21 år. I flere år har hun drevet det lille eiendomsmeglerselskapet Case in Piemonte. Det viste seg raskt at det var mulig å finne en god match mellom eiendom og kjøper: Ved hjelp av meglers lokalkunnskap og kjennskap til nordmenns ønsker.

 • Eli Anne er unik. Hun har meget god lokalkunnskap, og er en seriøs og autorisert eiendomsmegler. Språket gjorde alt enklere, og hun forstod behovene vi hadde, og det norske mindsettet, sier Signe Kristin.
 • Flink til å følge opp, er alltid tilgjengelig, og har et meget godt nettverk, skyter Rune inn.

Paret fra Åsgårdstrand i Vestfold kjøpte en autentisk cascina, som er et tradisjonelt, italiensk landsbyhus. Den sjarmerende boligen på 275 kvm, ligger 400 meter over havet, med stor hagetomt og utsikt til alle vinmarkene i dalen rundt.

 • Vi ønsket å bevare autentisiteten, og forrige eiers visjon om å ha mye blomster og planter rundt boligen. Samtidig har vi gjort den til vår, med å bygge et stort svømmebasseng. Vi ønsket cascina-preget ved å utvikle en vinkjeller, forklarer Signe Kristin.

Hvorfor velge Italia og akkurat Piemonte?

Eli Anne Lange forklarer at det er mange fordeler ved å velge Italia som lokasjon for feriebolig. Landet har et godt tilrettelagt eiendomsregister, som gjør at du kan få nødvendige dokumenter i god tid. Det er også en ekstra sikkerhet at alt må gjennom en notarius publicus.

 • Piemonte ligger sentralt i Europa; oppe i nord-vest, med Alpene på tre sider. Hele fem flyplasser i Nord-Italia gjør det enkelt å reise til og fra. Området byr på god mat, god vin, flott natur og kultur. Det er vanskelig å bli lei. Jeg er fremdeles like begeistret for området som da jeg kom hit for snart 22 år siden, sier Eli Anne.

Regionen har fire årstider som i Norge, med et snøfall eller to midtvinters, men aldri sprengkulde. Når påsken kommer, er det vår.

 • Med sensommer-temperaturer i både september og oktober, strekkes sommersesongen betraktelig. Du kan enkelt utforske historiske små og større byer, sykle og spille golf. Alpene og kysten kan nås på en times tid i bil. Derfor er både vintersport, fjellturer eller badestrender innen rekkevidde, sier hun.

5 tips fra Signe Kristin og Rune om boligkjøp i Italia

 1. Bruk tid på å finne riktig område.
 2. Bruk en god, autorisert megler med et godt nettverk. Språk er viktig. Norsk/engelsk/italiensk.
 3. Finn en eiendom som ikke er for stor å ta vare på. Kan fort bli kostbart.
 4. Bruk en erfaren arkitekt som vil kunne hjelpe med å foreslå utbedringer/utbygging av eiendommen. Viktig at man hyrer en arkitekt og en eiendomsmegler som kjenner til hvordan systemet fungerer, med lokale søknadsprosesser og godkjenninger. Italia kan være byråkratisk.
 5. Få tak i en vaktmester, som kan se etter eiendommen når dere ikke er der.

Tekst
Rita Tvede Bartolomei

WordPress Ads